După cum v-am mai spus, am primit trei camere video pentru biciclişti. N-am apucat sa pun mâna decât pe două dintre ele, mult visata  GoPro  HD şi Drift HD 170.

În Bucureşti a fost urât zilele astea şi n-am apucat să fac mare lucru.

GoPro HD

Prima cameră pe care am încercat-o a  fost GoPro-ul. Vă spun  sincer, aveam mari aşteptări de la această cameră, dar am cam fost dezamăgit. Este  o cameră hieroglifică, care în 10 minute a reuşit să-mi  scoată 100 de fire de păr alb, din cele 101, câte mai am cu totul. Are două butoane mari şi late,  n-are ecran LCD şi trebuie să-i faci un milion de setări. Fără manual nu te descurci.  Mă grăbeam  şi n-am avut timp de  studiat instrucţiuni, aşa că am lăsat-o deoparte, fără să înregistrez nimic cu ea, şi am trecut repede la HD Drift 170.

HD Drift 170

Ei, altă mâncare de peşte! Meniul  este  intuitiv, m-am descurcat din  prima, fără să citesc instrucţiuni suplimentare. Are un mic ecran LCD, pe  care te poţi uita chiar şi în timp ce filmezi.  Se montează extrem de uşor pe bicicletă şi stă acolo ca turnată în beton. Obiectivul camerei se poate roti, aşa cum  îşi roteşte bufniţa capul. Asta-i o chestie foarte şmecheră pentru că poţi  monta camera unde vrei tu. Are  şi telecomandă, pe care n-am folosit-o, şi care se pune ca o brăţară, de mână.

Am filmat cu ea,  într-o zi  ploioasă, ceţoasă şi  total neprietenoasă. Imaginea este panoramică şi  mi-a plăcut  foarte mult calitatea imaginii. N-ai nevoie de niciun soft s-o instalezi, se încarcă prin  USB,  la simpla conectare. Mi-a plăcut.  Mi s-a  părut că bateria s-a consumat  cam repede, dar nu le poţi avea pe toate. Am filmat în jur  de o  oră cu bateria  full, după care s-a stins camera.

Aveţi grijă  la editarea video

Recomand celor care folosesc această cameră video, de fapt,  care folosesc orice cameră video pe care e pus un card de memorie cu capacitate mare, să  filmeze în  reprize,  nu cum  am făcut eu de am acum un fişier de 1,5 GB, la care mi se blochează calculatorul când vreau să-l editez.

Deci cine n-are PC cu forţă de procesare mare să  filmeze reprize de maxim 10 minute, altfel editarea va fi anevoioasă.

Vreau să încerc cu HD Drift 170 şi filmarea pe timp de noapte, căci are o opţiune specială pentru acest tip de înregistrare.

Oregon Scientific ATC 9K n-am  apucat încă s-o folosesc, dar voi  reveni.

*Am primit aceste  camere video la teste prin amabilitatea celor de la Actioncamera.ro

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

9 thoughts on “Trei camere video, primele impresii”
 1.  ” Are  şi telecomandă, pe care n-am folosit-o, şi care se pune ca o brăţară, de mână..” 

  Telecomanda camerei HD Drift 170 se pune pe ghidon pentru a putea porni-opri camera de la buton… Doar nu stai sa duci mana pana la celalalt brat pt a porni-opri inregistrarea 🙂

 2. sa pui si filmuletze 🙂 ca ma gandesc ca e partea cea mai relevanta a testului 🙂
  azi a fost o lumina halucinanta … mai ales pe la 4-5 cand a apus soarele
  da oricum cred ca se descurca toate onorabil si pe vreme mai naspa … important e sa le pornesti 😀

 3. Adriana, bineinteles ca voi filma si cu GoPro HD :). Am vrut sa spun ca nu-i prea intuitiva si ca n-am avut timp sa stau pe ea. Trebuie sa filmeze extraordinar, n-are cum sa fie altfel 🙂

 4. Daca scopul articolului era sa exprime o parere despre cum merg cele 3 camere, faptul ca la GoPro ai spus ca n`ai reusit sa o pornesti nu`mi spune absolut nimic daca filmeaza bine sau nu si ce calitati are.
  Poate altcineva se va descurca sa o porneasca mai repede.
  Astept totusi o parere despre cum filmeaza si cum functioneaza si dupa ce o pornesti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.