Turul Ciclist al Sibiului - etapa 1

Andrei Nechita a câștigat prologul în Turul Ciclist al Sibiului, fiind primul român care a purtat tricoul galben în acest concurs, iar ieri a urmat prima etapă din cele patru, în lungime de aproape 200 km.

De data ata n-a mai câștigat niciun român, Andrei Nechita a pierdut tricoul galben, dar totuși în top 10 avem trei conaționali! Andrei Nechita a rămas pe podium în clasamentul general, pe locul trei, obținând astfel tricoul roșu, purtat de cel mai bun român. Daniel Crista este pe locul 4 și a câștigat și tricoul albastru, pentru cel mai bun sprinter. La șapte secunde de lider se află Eduard Grosu, pe locul 10.

Prima etapă din Turul Ciclist al Sibiului a fost câştigată de un australian, Steele Von Hoff. L-au urmat trei italieni – Davide Vigano, Fortin Filippo şi Malucelli Mateo -, iar pe 5 a încheiat Eduard Grosu. Andrei Nechita a terminat etapa pe locul 19.

Steele Von Hoff, noul tricou galben în Turul Ciclist al Sibiului
Steele Von Hoff, noul tricou galben în Turul Ciclist al Sibiului. Foto: Călin Mureșan

Rezultate complete

Astăzi are loc o etapă de 210 km, pe ruta  Sibiu – Mediaş – Păltiniş, care va cuprinde cinci cățărări, ce-a mai lungă fiind de 14,8 km, cu o diferență de nivel de 808 metri, o pantă medie de 5,46% și una maximă de 11%.

Comentarii