Maratonul Olteniei 2016

Maratonul Olteniei este unul dintre cele mai provocatoare concursuri sportive la care am participat în ultimii doi ani, pentru că am concurat atât la proba de mountain bike, cât și la proba de alergare.

Am de gând s-o fac și anul acesta și, dacă vreți să aveți parte o experiență completă, vă invit și pe voi s-o faceți. Există și o ofertă combo, pentru cei care se înscriu la ambele probe: plătești 80 de lei pentru ambele. Separat la MTB taxa este de 50 de lei, iar la alergare de 45 de lei.

Maratonul Olteniei are în ofertă patru probe: MTB 33 și 51 km, alergare 10 și 21 km. Așa cum am făcut-o în ultimii doi ani, am ales varianta scurtă, MTB 33 km și alergare 10 km. Ambele trasee au ceva în comun: urcări susținute și coborâri amețitoare, agonie și extaz :).

Atunci când vă înscrieți, să luați în considerare și cât aveți de urcat. La traseul scurt de MTB diferența de nivel va fi de aproximativ 900 de metri, în timp ce la traseul lung aceasta ajunge la 1.540 metri. La alergare, cursa de 10 km are o diferență de nivel de 280 de metri, iar proba de semimaraton una de 590 de metri.

Cum e să participi la ambele probe?

Nu știu despre alții, dar eu am făcut febră musculară. La ambele probe, urcările storc untul din tine – în sensul bun, da? 🙂 – și cred că și cei mai în formă se aleg măcar cu o ușoară febră musculară, după două zile de efort intens.

Maratonul Olteniei - coborare Emilian Nedelcu

Maratonul Olteniei - aproape de finish Emilian Nedelcu

La ediția din 2015, am avut picioarele grele, a doua zi, după proba de mountain bike, dar cred că le-aș fi avut și mai grele dacă nu mergeam la ștrandul cu apă termală de la hotelul Oltul, din Călimăneşti, unde m-am murat până seara târziu :).

În afară de febra musculară, participarea la ambele probe, MTB și alergare, îți oferă o experiență inedită, pe care merită s-o testezi pentru a vedea care-ți sunt limitele. Pe mine Maratonul Olteniei m-a solicitat la fel ca un concurs de triatlon offroad, undeva pe la 80% din capacitatea mea de efort.

Celor tentaţi să se înscrie la ambele probe la Maratonul Olteniei le dau un singur sfat: nu încercaţi să bateţi recordul mondial la ambele concursuri. Concentraţi-vă asupra unei singure probe, pentru care sunteţi mai înzestrat, iar la cealaltă încercaţi să vă simţiţi bine, fără presiunea rezultatului.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.