Copii antrenati de BSC

Titans Triathlon este denumirea sub care Bucharest Sport Club, în parteneriat cu Federația Română de Triatlon, organizează, în premieră la București, în perioada 11-13 august 2017, Campionatul Național de Triatlon și Aquatlon, pe distanțe SPRINT și SUPERSPRINT. Competiția se va desfășura în interiorul și în jurul Parcului Alexandru Ioan Cuza, cunoscut ca IOR, în zone special amenajate pentru un eveniment de asemenea anvergură.

Denumit și Triatlonul Copiilor, aceasta competiție pune în prim-plan copiii înscriși în cluburi sportive, care practică sport într-o formă organizată, sigură și supravegheată – copii (9-13 ani), cadeți (14-16 ani) și juniori (17-19 ani). Restul participantilor sunt încadrați în categoriile elite (sportivi înscriși la cluburi sportive afiliate la Federația Română de Triatlon) și amatori. De altfel, toți copiii până în 13 ani inclusiv beneficiază de înscriere gratuită, la fel și cadeții, juniorii și elitele din lotul național.

O activitate de weekend, Titans Triathlon este primul triatlon organizat în București, în parcul IOR și este o ocazie bună de distracție pentru întreaga familie: Ștafeta Family poate fi formată din 2-4 persoane care sunt rude (1-2 adulţi şi 1-3 copii). Copilul/copiii pot sa faca 1 sau 2 probe pe parcursul căreia/cărora trebuie să fie însoțiți de un adult. Distanțele sunt 400 metri înot, 10 km bicicletă și 2,5 km alergare.

“Proiectul Bucharest Sport Club a început din dorința de a crea un climat diferit față de ce am fost învățați în România că înseamnă sportul profesionist. Un mediu sigur și o atmosferă caldă, în care copilul să se întoarcă cu drag. Armonia este ingredientul secret al performanței. A sosit momentul să ducem acest concept dincolo de porțile clubului și ne bucurăm că putem oferi triatloniștilor experiența mult așteptată: să punem, împreună, Bucureștiul pe harta triatlonului, prin Titans Triathlon” declară Marius Grigore, președinte Bucharest Sport Club.

12 copii fără posibilități materiale, antrenați de BSC în ultimul an, vor participa la Titans Triathlon

În urma colaborării cu mai multe ONG-uri – World Vision, Eu și prietenii mei, SOS Salvați Copiii etc. – 84 de copii cu vârste între 9 și 12 ani au fost selectați pentru a beneficia de antrenamente gratuite de înot. În urma selecțiilor ce au avut loc din 6 in 6 luni și care au fost jurizate de Doina Sava (apreciata antrenoare de înot, ce a cunoscut apogeul carierei în 2004, când Camelia Potec, fosta ei elevă, a devenit campionă olimpică), Mirela Romas Pasca (fostă campioană olimpică la gimnastică) și Marius Grigore, antrenor înot și președinte Bucharest Sport Club, au ramas cei mai buni 20 de copii, dintre care 12 vor participă la Titans Triathlon.

Triathlon Series. The Board Game este jocul oficial al competiției (www.afterracegames.com). Participați în Campania HotSport by Campofrio pentru a câștiga jocul, precum și alte premii (www.campofrio.ro)!

Despre Bucharest Sport Club

Înființat în anul 2004, cu două direcții de dezvoltare, înot și dans, Bucharest Sport Club (BSC) are în prezent 6 secții: înot, dans, triatlon, înot sincron, înot adulți și masters. Numărul de performeri antrenați de club depășește 150 de copii, cu vârste începând de la 9 ani și până la juniorat, dintre care peste 60 de triatloniști. Puteți afla mai multe despre Bucharest Sport Club vizitând www.bsc.com.ro.

Pentru mai multe informații, vă invităm să intrați pe www.titanstriathlon.ro, www.facebook.com/titanstriathlon.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.