Bogdan Damian este noul campion naţional la proba de cross duathlon, titlul câştigat vineri la Târgu Mureş, în cadrul Cross Duathlon European Championships, competiţie în care s-a clasat pe locul 4 la nivel general.

Bogdan Damian a trecut linia de finish după 01:35:36, la peste trei minute faţă de câştigător, francezul Brice Daubord. El şi-a îmbunătăţit clasarea faţă de anul trecut, când a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul general şi locul doi în cadrul campionatului naţional.

Ciprian Bălănescu, care a cucerit medalia de bronz la europenele de cross duathlon în 2016, s-a clasat anul acesta pe locul 12 la general şi pe locul 2 la nivel naţional, la aproape şapte minute faţă de câştigător şi la aproape patru minute faţă de Bogdan Damian.

Podiumul naţional de la categoria Elite a fost completat de către Marcel Bălan, care s-a clasat pe locul 18 în cadrul competiţiei europene.

Rezultate complete

Clasamentul românilorCampionatul European de Cross Duathlon - clasamentul romanilor

Podium naţional categoria Elite:

  1. Bogdan Damian – 01:35:36
  2. Ciprian Bălănescu – 01:39:47
  3. Marcel Bălan – 01:41:26

Syabolcs Kovacs, al treilea cel mai bine clasat român de la europene, a câştigat locul 1 la categoria U23. Alături de el au mai participat alţi doi români, Daniel Attila şi Levente Kanizsay, care nu au reuşit să termine cursa.

Tot la U23 am avut-o şi pe Andreea Ciolacu, care s-a clasat pe locul 3 din 3 participante, la mare distanţă faţă de câştigătoare (+1h30m). Rezultate detaliate.

Foto: Bereczky Zsolt. Sursa

Comentarii