Bogdan Damian, la linia de finish

Bogdan Damian este noul campion naţional la proba de cross duathlon, titlul câştigat vineri la Târgu Mureş, în cadrul Cross Duathlon European Championships, competiţie în care s-a clasat pe locul 4 la nivel general.

Bogdan Damian a trecut linia de finish după 01:35:36, la peste trei minute faţă de câştigător, francezul Brice Daubord. El şi-a îmbunătăţit clasarea faţă de anul trecut, când a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul general şi locul doi în cadrul campionatului naţional.

Ciprian Bălănescu, care a cucerit medalia de bronz la europenele de cross duathlon în 2016, s-a clasat anul acesta pe locul 12 la general şi pe locul 2 la nivel naţional, la aproape şapte minute faţă de câştigător şi la aproape patru minute faţă de Bogdan Damian.

Podiumul naţional de la categoria Elite a fost completat de către Marcel Bălan, care s-a clasat pe locul 18 în cadrul competiţiei europene.

Rezultate complete

Clasamentul românilorCampionatul European de Cross Duathlon - clasamentul romanilor

Podium naţional categoria Elite:

  1. Bogdan Damian – 01:35:36
  2. Ciprian Bălănescu – 01:39:47
  3. Marcel Bălan – 01:41:26

Syabolcs Kovacs, al treilea cel mai bine clasat român de la europene, a câştigat locul 1 la categoria U23. Alături de el au mai participat alţi doi români, Daniel Attila şi Levente Kanizsay, care nu au reuşit să termine cursa.

Tot la U23 am avut-o şi pe Andreea Ciolacu, care s-a clasat pe locul 3 din 3 participante, la mare distanţă faţă de câştigătoare (+1h30m). Rezultate detaliate.

Foto: Bereczky Zsolt. Sursa

Comentarii

Articolul precedentTriatlonul Copiilor la Titans Triathlon, în IOR, între 11-13 august (P)
Articolul următorVlad Dascălu s-a clasat pe locul 9 la Campionatul European de Cross Country (XCO)
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE