Vlad Dascalu - Campionatul Europoean Cross Country - XCO

Vlad Dascălu s-a clasat pe locul 9 la Campionatul European de Cross Country (XCO), categoria U23, concurs ce a avut loc duminică, 30 iulie 2017, pe circuitul de la Darfo Boario Terme (Italia).

Vlad Dascălu a parcurs cele şase tururi şi a trecut linia de finish la 00:02:49 după câştigător, italianul Gioele Bertolini. Românul s-a clasat pe locul 9 din 55 de participanţi, la care se mai adaugă încă şapte sportivi care au abandonat, printre care şi conaţionalul său Ede Molnar, care a fost nevoit să renunţe din cauza unei accidentări.

La începutul lunii iulie, Vlad Dascălu  s-a clasat pe locul 5 la etapa de cupă mondială din Andorra, la 12 secunde de primul loc.

Proba de XCO este singura disciplină MTB care a intrat in programul Jocurilor Olimpice de Vară. Cursele XCO se desfăşoară de regulă pe un traseu de tip circuit, pe distanţe ce variază de la 4 la 10 km. Riderii au de parcurs mai multe tururi, astfel că o cursă XCO durează între 1,5 şi 2 ore şi este caracterizată printr-un nivel foarte ridicat de efort, viteză susţinută şi porţiuni tehnice (bolovani, single-track, rădăcini, curbe extrem de strânse).

Primul tur: 2,5 km
Lungimea circuitului: 4 km
Diferenţă de nivel per tur: 150 de metri
Lungimea single track-ului: 1.200 metri

Tipul traseului:

  • pietriş: 2%
  • iarbă: 15%
  • offroad: 73%
Harta traseului
Harta traseului

Comentarii