TriChallenge - campionat Aquatlon si Triatlon Sprint

Organizatorii TriChallenge, cea mai mare competiție de triatlon din Sud-Estul Europei, anunță astăzi că evenimentul va include și Campionatele Naționale de Aquatlon și Triatlon Sprint.

Astfel, probele incluse în competiția de Aquatlon vor fi:

  • Copii 9-13 ani: 200 m înot și 1,25 km alergare,
  • Cadeți 14-16 ani: 500 m înot și 2.5 km alergare,
  • Juniori 17-19 ani, Open și Amatori: 2,5 km alergare, 750 m înot și 5 km alergare.

De asemenea, în premieră, competiția va include și Campionatul Național de Triatlon Sprint. Compeiția va include 750 m înot, 20 km ciclism și 5 km alergare.

Peste 500 de sportivi s-au înscris, deja, la startul competiției, iar organizatorii mizează pe o prezență a peste 2.000 de pasionați de mișcare, la Mamaia. De asemenea, 20 de țări din întreaga lume vor fi reprezentate de sportivii prezenți la startul celor trei zile de competiții.

TriChallenge reprezintă trei zile de festival multisportiv, care include, de acum, și proba de Aquatlon, precum și proba H3RO, pe distanța standard de half-triathlon.  

Mai mult, în premieră, în cadrul competiției, se vor desfășura trei campionate naționale: Campionatul Național pe distanța half-triathlon, Campionatul Național de Sprint și Campionatul Național de Aquatlon.

În plus, TriChallenge va eprezenta o etapă premium, în cadrul Cupei României Bittnet RTS.   

Până în prezent, TriChallenge Mamaia a fost și gazda a două cupe Europene, ajungand astfel pe harta europeana a competițiilor majore de triatlon.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.trichallenge.ro și pe pagina de Facebook a competiției, www.facebook.com/TriathlonChallenge.

TriChallenge este un eveniment organizat de către Smartatletic, finanțat de Primăria Constanța, avand ca sponsori: Skoda, Intersport și TYR si parteneri PowerBar, Dorna, Vega Hotel, Felt, Gral Medical și FreeWheel.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE