Ștefan Simion și Amalia Singuran au cucerit medaliile de aur la Campionatul Balcanic de Cross Triathlon, care a avut loc în Serbia, la Kragujevac, în data de 9 iunie.

Ștefan Simion a obținut titlul de campion balcanic la cadeți 14-16 ani, iar Amalia Singuran a cucerit locul 1 la cadeți mici, până în 13 ani.

Cei doi sportivi se antrenează și concurează pentru Trident Triathlon Team, club sportiv din Constanța, condus de către Radu Marga.

Trident s-a deplasat în Serbia cu o delegație de șapte sportivi.

România a mai obținut o medalie de bronz, tot în cadrul acestui campionat, la cadeți, prin Ovidiu Pop, de la Politehnica Cluj.

”Ștefan a tras tare la toate cele trei probe. A ieșit primul din apă, la o secundă era în spatele lui un sârb. A controlat cursa de la un capăt la ceălalt, mă așteptam să fie prins de ceilalți competitori, dar s-a ținut tare”, a declarat Radu Marga pentru Biciclistul.ro.

Trident Triathlon Team are în componență aproximativ 30 de copii care practică triatlonul. Clubul mai are secții de ciclism și înot.

Ușor, ușor, ne dezvoltăm secțiile. Suntem afiliați și la Federația Română de Ciclism. Avem deja șase sportivi cu licență UCI care vor participa și la cursele de la FRC, atât la șosea, cât și la offroad”, a spus Radu Marga.

Cei mici au avut de înotat 100 de metri, de pedalat 2 km și de alergat 600 de metri. La cadeți distanțele au fost ceva mai mari, 200 de metri înot, 4 km ciclism și 1,2 km alergare.

În cadrul competiției au mai participat reprezentanți ai Serbiei, Croației, României și Moldovei.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE