Vlad Dascalu castiga cupa mondiala din Andorra

Vlad Dascălu, cel mai talentat ciclist român de MTB din acest moment, a câștigat Cupa Mondială din Andorra la categoria U23, cu un avans de 45 de secunde (rezultate oficiale).

Victoria a fost decisă cu câteva tururi înainte de linia de finish, când Vlad a atacat. Spaniolul Jofre Cullel a fost singurul care a fost în stare să răspundă, dar în final românul s-a desprins și de acesta și a ajuns singur la final, bucurându-se liniștit de victoria sa.

Trei etape s-au desfășurat până acum, iar Vlad Dascălu a ajuns la al doilea succes consecutiv de Cupa Mondială, după victoria din luna mai de la Nove Mesto și după locul secund din cursa de la Albstadt.

După cele trei curse mondiale, Vlad conduce clasamentul general cu 250 de puncte și este urmat de către Filippo Colombo (220) și Jofre Cullell (150).

Urmează încă patru curse de tip circuit Les Gets, Val di Sole, Lenzerheide și Snowshoe), iar Vlad Dascalu are mari șanse să devină cel mai bun din lume.

Născut la Fălticeni, Vlad (22 ani), se antrenează în Spania unde trăiește de la vârsta de 9 ani. El concurează pentru echipa Brujula Bike Racing Team.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE