Mâine începe Turul Franței, cea mai mare cursă de ciclism din întreaga lume.

Cursa va fi transmisă integral de către Eurosport și va avea loc în perioada 6-28 iulie 2019.

Vom avea parte de 21 de etape, dintre care 7 etape de plat, 5 etape deluroase, 7 etape montane, un contratimp individual și un contratimp pe echipe.

Turul Franței 2019 va trece prin două țări, Belgia și Franța. Cicliștii vor trece prin trei regiuni belgiene – capitala Bruxelles, Flandra și Wallonia și prin 37 de departamente din Franța.

Cine sunt favoriții la general

E greu de spus care sunt favoriții de anul acesta, în condițiile în care lipesc nume grele. În primul rând, nu-l avem pe Chris Froome, al treilea clasat de anul trecut, care s-a accidentat destul de serios înainte de Turul Franței și nu a putut fi recuperat la timp.

O altă absență importantă este Tom Dumoulin, al doilea clasat anul trecut, care se confruntă cu o accidentare la genunchi. Nici al patrulea clasat de anul trecut, Primoz Roglic, nu va participa.

Prin urmare, este greu de spus care sunt principalii pretendenți la podium.

Geraint Thomas și Egan Bernal (Ineos)

Sursa foto

În orice caz, în fruntea listei trebuie pus Geraint Thomas (Ineos), de la vechea echipă Team Sky, cel care a și câștigat Turul Franței anul trecut. Geraint n-a avut un început de an prea grozav, spre deosebire de 2018, când a și câștigat Criterium du Dauphine, competiția care ia pulsul formei în care se află cei mai puternici cicliști înaintea Turului Franței.

Alături de britanic va fi și Egan Bernal, care a câștigat anul acesta Paris-Nice și Turul Elveției. Este considerat unul dintre cei mai buni cățărători din lume, iar timpii săi de la contratimp sunt mai mult decât acceptabili. Ar putea câștiga Turul Franței, cu toate că nu are decât 22 de ani și se află la a doua sa participare într-un mare tur.

Bernal câștigă Turul Elveției. Sursa foto

Ineos spune că cei doi vor fi colideri ai echipei, chiar dacă acum câteva săptămâni Egan Bernal a declarat că scopul său este să-l ajute pe Geraint Thomas.

Jakob Fuglsang (Astana)

Sursa foto

Danezul Jakob Fuglsang se află la cel mai bun sezon al carierei sale, după ce a câștigat anul acesta Criterium du Dauphine și Liege-Bastogne-Liege

Nairo Quintana și Mikel Landa (Movistar)

Sursa foto

Quintana se mișcă greu sezonul ăsta, n-a avut decât o singură victorie în Turul Columbiei.

În ceea ce-l privește pe Landa, experții spun că dacă va reuși să fie ”proaspăt” trei săptămâni atunci are o șansă sigură la top 5, poate chiar la podium.

Movistar îl aduce în Franța și pe campionul mondial Alejandro Valverde, în vârstă de 39 de ani, care este capabil de un top 10 în propriile sale condiții. El îi va ajuta probabil pe Quintana și Landa, dar nu se știe niciodată cum îi surâde șanse, căci este un mare oportunist. Într-o zi bună, Valverde poate câștiga cam pe orice teren și se pare că este într-o formă bună anul acesta, dacă luăm în considerare recentele sale victorii în La Route d’Occitanie și la Naționalele din Spania.

Adam Yates (Mitchelton-Scott)

Sursa foto

Adam Yates țintește podiumul anul acesta și îl va avea alături de el pe fratele său, Simon Yates.

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida)

Sursa foto

Acum câteva săptămâni, Vincenzo Nibali, care a câștigat Turul Franței în 2014, a declarat că vine în Franța pentru victorii de etapă. Nu-i nimic surprinzător în declarația sa, mai ales că a concurat în Turul Italiei, în mai, unde s-a clasat pe locul 2.

Acum, aproape de marele start, Nibali s-a răzgândit, A spus că nu este exclus să țintească topul general. A spus ”I will listen to my feelings” și “I will see where I am” after the stage 6 summit finish”.

Richie Porte (Trek-Segafredo)

Sursa foto

Richie Porte nu a avut un an prea grozav. A fost bolnav de mai multe ori, iar singura sa victorie a fost o etapă în Tour Down Under.

Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale)

Sursa foto

L’Equipe a scris recent “Anul acesta sau niciodată”. E timpul ca un francez să câștige Turul Franței, probabil ar fi sărbătoare națională dacă s-ar întâmpla așa ceva, deși specialiștii sunt sceptici.

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ)

Sursa foto

Pinot are ceva victorii în 2019. A câștigat clasamentul general în cadrul  Tour du Haut Var și la Tour de l’Ain. S-a clasat pe locul 5 în Dauphine  și a pedalat foarte bine în munți. Cel mai bun rezultat al său în Turul Franței a fost locul 3 în 2014.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE