Turul Ciclist al Sibiului a debutat astăzi cu prima etapă de contratimp pe echipe, care a măsurat 10,4 km şi a fost câştigată de echipa austriacă ARBO Wels Gourmetfein.

Rutierii austrieci au câştigat la capătul unei curse în care au străbătut distanţa Poplaca – Sibiu în zece minute (10’17”10”’). 20 de echipe au luat startul în această etapă.

Marţi seara ploaia a dus la reprogramarea ceremoniei oficiale de prezentare a echipelor, dar miercuri vremea a ţinut cu organizatorii, astfel încât etapa s-a derulat fără probleme şi fără incidente.

A doua echipă care a trecut linia de sosire a fost echipa ucraineană ISD – Lampre cu timpul de 10’17’54”’. Tot ucraineană a fost şi echipa care a ocupat locul 3, respectiv Kolss Cycling Team, cu timpul de 10’25”.

Cel mai rapid ciclist al etapei a fost austriacul Ricardo Zoidl de la ARBO Wels, care a îmbrăcat tricoul galben Con-A, în vreme ce tricoul portocaliu Continental Automotive a ajuns la cel mai rapid ciclist din categoria Sub 23 de ani, austriacul Lukas Postlberger.

Tricoul albastru Takata l-a primit cel mai rapid ciclist român Sipos Zoltan.

Echipa sibiană Pro Cycling Geiger Team s-a clasat pe locul 18, cu timpul 11’02”.

Turul Ciclist al Sibiului 2011 este o competiţie de şosea afiliată la Uniunea Ciclistă Internaţională de la Geneva la categoria 2.2 şi este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project.

Turul Ciclist al Sibiului deţine cea mai înaltă etapă din România, la 2.035 metri altitudine, cu sosire la Bâlea Lac.

Etapele Turului Ciclist al Sibiului (450 km)

6 iulie: Etapa 1 POLISANO: Poplaca – Sibiu (contratimp pe echipe)

7 iulie: Etapa 2 MEDICAL CORP: Sibiu – Mediaş – Sighişoara – Agnita – Cincu – Avrig (etapă edicată sprinterilor)

8 iulie: Etapa 3 AMBIENT: Mediaş – Bârghiş – Şeica Mare – Ocna Sibiului  Sibiu – Păltiniş (etapă de munte, cu sosire în căţărare)

9 iulie Etapa 4 CON A: Contratimp individual în centrul istoric al Sibiului (etapă de munte, cu sosire în căţărare)

10 iulie Etapa 5 BANCA CARPATICA: Sibiu – Cisnădioara – Cisnădie – Sadu – Avrig – Bâlea Lac (etapă specială, cu 8 sprinturi intermediare)

Turul Ciclist al Sibiului are premii de 26.000 euro şi 212 puncte UCI. Acestea au atras în competiţia sibiană 21 echipe de prestigiu din Luxemburg, Italia, Bulgaria, Grecia, Belgia, Ucraina, Serbia, România, Ungaria, Polonia, Germania, Austria şi Turcia.

Turul Ciclist al Sibiului va fi prezentat astăzi, în cadrul unei ceremonii, începând cu ora 20.15, în Piaţa Mare, au anunţat organizatorii competiţiei.

În cadrul ceremoniei vor fi prezentate echipele.

Comentarii