Cel mai mare obiectiv al lui Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) în Turul Italiei era să câștige prima etapă, de contratimp, performanță pe care a atins-o și care i-a adus primul tricou roz și poziția de lider în clasamentul general.

Olandezul a parcurs cei 9,8 km ai cursei în 11 minute și trei secunde, un timp mai bun cu doar 0.01 secunde decât cel înregistrat de Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), care a produs o neașteptată surpriză. Locurile trei și patru au fost ocupate de către Andrey Amador (Movistar Team) și Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin), care au venit la șase, respectiv opt secunde de primul loc.

Tom Dumoulin in Turul Italiei 2016 - etapa 1 contratimp

Viteza medie a lui Tom Dumoulin a fost de  53,212 km/h.

Tom Dumoulin - pe bicicleta in etapa 1 Turul Italiei 2016

Victoria lui Dumoulin are o semnificație specială și pentru că este prima victorie a echipei Giant-Alpecin în acest sezon, care a fost grav afectată de un accident în timpul unei sesiuni de antrenament, în urma căruia șase cicliști au fost răniți, printre care și John Degenkolb.

Fabian Cancellara, considerat unul dintre marii favoriți ai primei etape, a avut probleme cu stomacul miercuri seara și a terminat cursa pe un dezamăgitor loc opt, la 14 secunde diferență de Dumoulin.

Vincenzo Nibali (Astana) a fost cel mai bine clasat dintre favoriții principali la câștigarea titlului suprem, italianul reușind să parcurgă traseul de contratimp cu un avantaj de cinci secunde față de Alejandro Valverde (Movistar)

Top 10 etapa 1

Clasament top 10 Turul Italiei 2016 - etapa 1

 

Comentarii

Articolul precedentVând Garmin Forerunner 310XT, perfect pentru triatloniști
Articolul următorStop m-am înnoroit! Cum a fost la Prima Evadare 2016
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE