Biciclete BH - Tusnad Cycling Team

Biciclete BH - Tusnad Cycling Team

Echipa Tușnad Cycling Team va concura anul acesta pe biciclete BH, au anunțat reprezentanții echipei pe pagina de Facebook.

Tușnad Cycling Team a primit 25 de biciclete BH, în valoare de 60.000 de euro.

Pe bicicletele firmei BH, din Spania, care are o tradiţie de peste o sută de ani în acest domeniu, au concurat, de-a lungul vremii, multe echipe profesioniste de ciclism din lume. În acest an, în Turul Franţei, liga Pro Tur, vor pedala pe aceste biciclete, componenţii echipei Saur Soja-Sun.

Beistegui Hermanos (BH) este un producător spaniol de biciclete, fondat în 1909, când producea arme. În 1920 a început să fabrice biciclete și să sponsorizeze echipe de ciclism.

BH are sediul în Vitoria-Gasteiz, capitala ținutului Basc. În anii ’60, fabrica principală BH, din Vitoria, fabrica nu doar cadre de bicicletă, ci toată gama de componente, de la șei, până la ghidon de bicicletă.

În prezent, BH are două unități de producție și asamblare, în Vitoria și în Portugalia. Compania produce inclusiv aparate de fitnes, dar și tot felul de componente pentru BMW și Mercedes Benz.

BH produce în jur de 200.000 de biciclete pe an, iar peste 50% din stoc este detinat țărilor europene, altele decât Spania.

Bicicletele BH a fost lansate în România în 2011, în cadrul concursului Cupa Romaniei de Triatlon la Sfântu Gheorghe.

Comentarii