Numărul donatorilor de sânge din România nu depășește cifra de 2%, față de media europeană de 10%. Este o statistică deprimantă. Este o statistică tristă. Este o statistică care nu te afectează pe tine în mod direct, dar de care ești răspunzător. Răspunde la întreabarea asta: de câte ori ai donat sânge?

Am făcut această introducere pentru a anunța un proiect care merită scos în evidență pentru că salvează vieți. Să nu mă întrebați care-i legătura între acest lucru și specificul site-ului, că mă supăr.

Este vorba despre un proiect realizat de către Vodafone și Asociația React, care se numește “O șansă pentru o viață“, lansat încă din 2008, și care prevede modernizarea Centrului de Transfuzii București.

Proiectul de modernizare constă în renovarea clădirii Centrului și dotarea acestuia cu echipamente informatice. Până în prezent, a fost renovat parterul clădirii, iar Vodafone România a donat 10 echipamente informatice pentru crearea unei baze de date electronice centralizate a persoanelor care vin să doneze sânge la Centrul de Transfuzii București.

O șansă pentru o viață” are statistici încurajatoare. În cei 4 ani au fost organizate peste 20 sesiuni de donare de sânge, în urma cărora s-au strâns mai mult de 50.000 de litri de sânge care au salvat mai mult de 140.000 de oameni.

Comentarii

Articolul precedentCiprian Bălănescu s-ar putea lăsa de triatlon
Articolul următorTurul Franței 2012: Andy Schleck ratează competiția
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE