Vlad Dascalu - campion european U23 la MTB

De unde a apărut acest Vlad Dascălu, mândria României? Tocmai a câștigat Campionatul European U23 la mountain bike, care a avut loc în Cehia, la Brno.

Locul 2 i-a revenit elvețianului Flilippo Colombo, care a trecut linia de finish la 59 de secunde în spatele lui Vlad Dascălu. Ambii intraseră umăr la umăr în ultimul tur, dar românul s-a distanțat decisiv, fără drept de apel.

Germanul Maximilian Brandl a terminat pe locul 3.

Vlad Dascalu - campion european U23 la MTB
Sursa foto

Rezultatele complete aici.

Un total de 66 de rideri au luat startul la Campionatul European de MTB. Aveau de parcurs 7 tururi, fiecare tur având lungimea de 4,1 km.

Cursa a avut un sector extrem de solicitant, care s-a numit chiar așa, EXTREM, o secțiune în urcare, deosebit de tehnică.

Sursa foto

Vă reamintesc că Vlad Dascălu a ajuns recent la a treia etapă de cupă mondială câștigată la mountain biking categoria U23, în cadrul unei competiții ce a avut la Les Gets, în Franța.

Vlad este la a treia victorie la rând în cadrul circuitului mondial, după etapele cucerite în Cehia și Andorra (în prima etapă a obținut locul 2).

Vlad Dascălu este lider în clasamentul general al categoriei U23 și este unul dintre favoriții principali la titlul mondial pentru 2019.

Pentru el urmează încă trei curse de tip circuit, etape de cupă mondială, Val di Sole, Lenzerheide și Snowshoe.

Vlad Dascălu ar putea reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. N-am mai avut un român la JO din 2004, la Atena, când Tudor Oprea se clasa pe locul 37.

Născut la Fălticeni, Vlad (22 ani), se antrenează în Spania unde trăiește de la vârsta de 9 ani. El concurează pentru echipa Brujula Bike Racing Team.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE