Primul maraton - Emilian Nedelcu - Biciclistul.ro

marathon.runner

Petrom Bucharest International Half Marathon (semimaratonul București), care va avea loc pe 19 mai, de la 09.30 în Piața Constituției, va aduna la start peste 5.000 de participanți din 40 de țări, potrivit organizatorilor.

Voi fi și eu acolo, unul din cei 5.000 de alergători, deși n-am mai alergat de aproape o lună și deși încă mă doare piciorul.

Am descoperit că dacă nu mă las prea tare pe vârf și, în același timp, dacă îmi mut un pic centrul de greutate către piciorul stâng, pot să susțin o alergare ușoară. Nu știu însă cât voi putea alerga, dar sper să duc până la capăt cei 21,097 km.

Aveam planuri mari cu acest concurs, să-l termin într-un timp de 1h45’. Îl schimb, iar acum nu-mi doresc decât să pot alerga din nou.
N-am fost la doctor, cu gândul că durerea va trece de la sine, ceea ce nu s-a întâmplat. Cu toatea astea, n-am mai alergat absolut deloc, în schimb am mers cu bicicleta.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “Voi fi unul dintre cei 5.000 de la semimaratonul București”
  1. George, de aproximativ o lună am o durere care începe din șoldul drept și coboară înspre genunchi, în partea laterală dreapta. Durerea o simt la mers (și alergare), în momentul în care piciorul preia greutatea corpului. Altfel, nu mă doare. De asemenea, pe bicicletă nu simt aproape deloc durerea.

    Durerea nu este difuză, ci înțepătoare. Dacă mă las pe piciorul drept, spre exemplu, mi se înmoaie necontrolat, de unde am și tras concluzia că-i durere de nerv.

  2. Ce anume te doar la picior mai exact? Si cum se prezinta durerea (difuza sau intepatoare, doar cand alergi, sau si la anumite miscari specifice, in sarcina, static sau mobil, la impact)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.