1795728_819824954699957_316885984_n

Sâmbăta asta care vine, pe 22 februarie, are loc cea de-a treia ediţie a WinterTri Challenge, un concurs-antrenament, cu un format adaptat sezonului rece.

Evenimentul se va desfăşura în cadrul Complexului Olimpic Sydney 2000 (la Izvorani). Cu el se deschide sezonul competiţiilor de triatlon din România şi în acest an.

WinterTri 2014 – modificări importante

  • startul se va da din incinta complexului, din faţa intrării în bazin, pentru un plus de spectacol şi viteză;
  • traseul de alergare va fi separat faţă de cel de bicicletă;
  • introducerea unei probe noi – vom avea şi duatlon, care va avea a doua alergare pe pistă

Peste 500 de participanţi la start

Triatlonul WinterTri Challenge va începe cu proba de alergare şi va continua cu cea de bicicletă, iar ultima probă va avea loc în bazinul olimpic acoperit, unde se va înota 500 de metri.

Traseul de alergare este 100% off-road, pe poteci, drum forestier şi drum pietruit, iar cel de bicicletă este pe asfalt.

Probele

Probele la care se vor întrece participanţii WinterTri Challenge sunt următoarele:

  • triatlon – 5,5 km alergare, 12 km bicicletă şi 500 de metri înot (individual şi ştafetă)
  • duatlon – 5,5 km alergare, 12 km bicicletă, 3 km alergare pe pistă (individual şi ştafetă)

La start sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi, de la copii până la vârstnici, iar peste jumătate dintre cei înscrişi se află la primul lor triatlon. La final, toţi participanţii vor fi răsplătiţi cu medalii, iar cei mai rapizi vor fi recompensaţi cu premii, cupe şi diplome.

Pentru cei care au participat la primele două ediţii, cea din acest an oferă un bun prilej de a redescoperi bucuria participării la un triatlon de iarnă şi de a-şi depăşi încă o dată propriile limite.

Pentru cei care vor face primul lor triatlon, principală miză pe care trebuie să şi-o stabilească este aceea de a se simţi bine şi de a savura fiecare minut al cursei (prin bază, pădure şi bazin).

Ultimele noutăţi despre WinterTri Challenge se comunică în mod constant atât pe site-ul evenimentului, cât şi pe pagina de Facebook a Smartatletic, dar şi pe pagina evenimentului.

WinterTri este evenimentul care deschide şi sezonul competiţional smartatletic – TriChallenge Circuit 2014, care reuneşte, pe lângă triatlonul de la Izvorani, maratonul de înot în mare Aqua Challenge Mamaia, Triathlon Challenge Mamaia şi TriKids Challenge Bucuresti, duatlon si cros pentru copii.

 Anul acesta WinterTri se va desfăşura cu sprijinul partenerilor Orange, Skoda, Castrol HTC, PowerBar şi Felt. Partenerii instituţionali: Federaţia Română de Triatlon, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Primăria Snagov, Primăria Ciolpani. Partener media: Gazeta Sporturilor.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.