Riders Club - Maratonul Dunarii 2016 - echipa Biciclistul
Foto: Brîndușa Muțoiu

Maratonul Dunării a fost ultimul concurs de mountain bike la care am participat anul acesta în familie, iar norocul a fost de partea noastră: nu a plouat, ba chiar am avut parte de soare și, în general, de o zi superbă, fără vânt, fără noroi, cu un traseu în mare plat, dar în care au fost și câteva urcări provocatoare.

Concursul, care a avut loc în sudul județului Giurgiu, a strâns la start peste 500 de bicicliști amatori și profesioniști

Eu am făcut echipă cu Vlăduț, care a pedalat pentru prima oară într-un concurs pe noua sa bicicletă (Cube Access WLS hardtail) , iar Ioana a însoțit-o pe Natalia, care a preluat de la fratele său bicicleta cu roți de 24 inch, pe care o stăpânește cu ușurință – se simte bine pe ea, știe să schimbe vitezele, atât foile, cât și pinioanele.

Traseul nostru a avut o lungime de 16 km, cu o diferență de nivel de aproximativ 120 de metri și clasificat de către organizatori cu un nivel de dificultate de 2/5.

Vlăduț în top 5!

A fost un traseu de viteză, iar Vlăduț a împins la pedale până s-a făcut roșu ca racul la față. În plus, spre sfârșit, după o urcare grea și prelungită, a simțit că-i vine să vomite. Vlăduț s-a clasat pe locul 5 la categoria sa de vârstă (5-8 ani), după 01:07:37, un timp care i-a adus o clasare de tip silver.

Maratonul Dunarii 2016, Riders Club, echipa cu Vladut
Maratonul Dunării 2016, foto by Brîndușa Muțoiu

Doar nouă concurenți de la această categorie au luat startul duminică, la Maratonul Dunării, dar să nu vă închipuiți că tocmai din acest motiv a fost ușor. Au participat cei mai buni copii, obișnuiți ai podiumurilor, adevărați profesioniști.

Categoria 5-8 ani a fost extrem de competitivă, Vlăduț a avut un timp mai bun decât al multor copii de la categoria superioară, 9-12 ani. Nu mai puțin de 15 băieți de la această categoria s-au clasat sub timpul lui Vlăduț.

Podium pentru Natalia

Natalia s-a clasat pe locul 2, în nota ei obișnuită, a pedalat constant, cu ușurință pe urcări, unde o lăsa în urmă pe Ioana. A trecut linia de finish după 01:28:23. Să mai zic că a terminat concursul cu pană la roata din spate? 🙂 Cu timpul său a mai bătut trei băieți de la categoria 5-8 ani, trei fete de la categoria 9-12 ani și nouă băieți de la categoria 9-12 ani!

Nu știu cum reușesc cei de la Riders Club, dar nu prea ai ce să le reproșezi, organizarea a fost impecabilă. Au fost de senzație frigăruile și vinul fiert pe care le-am primit la sfârșitul concursului, pe lângă obișnuita porție de paste și berea fără alcool. Am înțeles că frigăruile au fost oferite de primarul localității Prundu, mândru că sute de sportivi au ales să vină în localitatea sa la un concurs de mountain bike. Bike like!

Comentarii