Acum două zile am avut ocazia să folosesc cei mai buni pantaloni de ciclism pe care i-am testat până acum, pantalonii scurţi cu bretele Castelli Free Aero Race Team Version.  Recunosc, până acum nu am mai testat echipamente de ciclism de la mărci cunoscute la nivel internaţional. Am pantaloni de ciclism cumpăraţi de la Lidl, de la Decathlon sau ce-am mai găsit pe la second hand, unde poţi să ai noroc să nimereşti ceva bun la preţ decent.

Nu exagerez, dar pantalonii Castelli sunt pur şi simplu din altă ligă. Am pedalat aproape 80 km fără oprire şi n-am avut absolut nici jenă. Nu m-a incomodat nimic, nu m-a ros, nu m-a strâns, nu m-a durut, n-am mai avut parte de aşa ceva din partea unor pantaloni de ciclism.

Bazonul şi-a făcut treaba 100%, iar posteriorul meu a rămas intact şi fericit :). E adevărat, iarna asta am tot pedalat pe home trainer fără să fiu echipat cu pantaloni de ciclism şi mi-am tăbăcit fundul, dar un bazon bun îţi face viaţa mai frumoasă. Te face să-ţi doreşti încă o ieşire pe şosea, chiar şi atunci când ai ajuns la capătul antrenamentului şi de obicei nu-ţi doreşti decât odihnă.

M-am simţit ca un ciclist profesionist în Castelli Free Aero Race Team, îmi vin perfect, se mulează perfect, iar gripul nu se mişcă un milimetru de pe picior, rămâne fix acolo unde îl potriveşti.

Mi-a plăcut foarte mult că, în ciuda faptului că îmi vin foarte mulaţi şi exercită şi un oarecare grad de compresie asupra muşchilor, am fost liber în mişcări. Nu m-au incomodat cu absolut nimic, nicio cută nu m-a tras înapoi, au fost ca un al doilea strat de piele, mai rezistentă şi mai eficientă împotriva vântului.

Sunt de departe cei mai buni pantaloni de ciclism pe care i-am avut până acum, îmi doresc să mă ţină cât mai mult de-acum înainte.

Pantalonii ăştia poartă eticheta Rosso Corsa, ceea ce înseamnă că sunt din gama premium Castelli.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds