Recent am primit la test căștile Jabra Elite 8 Active, un model special conceput pentru sportivi, pe care le-am folosit în mod activ la alergare și ciclism.

Am văzut că sunt lăudate de către producător ca fiind cele mai dure earbuds-uri din lume. Mai mult, ar fi testate conform standardelor militare SUA pentru dispozitive electronice robuste, care trec nouă teste de rezistență.

Avantajele principale

 • Sunt rezistente la praf
 • Sunt rezistente la apă (chiar poți intra cu ele în apă, până la 1,5 metri adâncime)
 • Sunt făcute în așa fel încât să nu-ți cadă din urechi, oricât ai scutura din cap
 • Au sunet spațial, adică nu auzi sunetul direct în urechi, ci ca și cum ar fi în afara lor
 • Sunt dotate cu speakere de 6 mm, care oferă un sunet clar, curat, puternic
 • Poți asculta până la opt ore cu o singură încărcare, cu funcția ANC pornită sau până la 14 ore, fără funcția ANC
 • Au o funcție adaptivă ANC, care detectează și taie zgomotul vântului, de exemplu. Se adaptează automat la mediul în care ești, astfel încât să ai parte de o experiență cât mai curată de ascultare
 • Sunt dotate cu șase microfoane, astfel încât apelurile telefonice să fie cât mai clare

Ce conține pachetul

Impresii după utilizare

Căștile s-au potrivit în urechile mele din prima, n-a fost nevoie să schimb cămășile de silicon (după cum se vede din foto mai erau de rezervă două mărimi diferite).

Sunetul e foarte bun, basul e ce trebuie, la fel și înaltele, iar la volum maxim nu distorsionează absolut deloc.

Funcția de anulare a zgomotului (ANC) e bună, dar nu excelează. Da, estompează bine, dar dacă bate vânt tare se aude un fâșâit destul de evident.

Fixarea în urechi este unul dintre cele mai mari avantaje, nu degeaba li se spune Active, chiar nu cad din urechi, cu toate că inițial am tot avut senzația că alunecă. Pentru test am scuturat din cap mai rău ca un rocker satanist, n-am reușit să le clintesc din urechi. Mi se pare că testul suprem a fost trecut cu brio la alergare, pentru că am și o călcătură de marinar, laterală. Jabra Elite 8 Active se țin ca scaiul de urechile tale, pur și simplu nu vor să iasă de acolo.

Un alt punct forte este calitatea convorbirilor telefonice. În primul rând, niciunul dintre interlocutori nu și-a dat seama că vorbesc cu ei folosind căștile. Pe urmă, sunetul este extrem de clar, aproape că nu-mi mai vine să vorbesc la telefon fără căști :).

Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama că acești căști au butoane fizice, nu tactile. Obișnuit cu căștile Galaxy Buds2 Pro, unde doar atingeam ușor ca să trec la următoarea melodie sau să pun pauză, nu înțelegeam de ce la Jabra nu funcționează schema. Asta până când am apăsat mai tare și, fără să vreau, am simțit butonul.

Aplicație complexă

Există și o aplicație complexă pe care o poți folosi cu aceste căști, se numește Jabra Sound+.

Setările sunt împărțite în trei mari categorii:

 • Audio experience
 • Call experience
 • General

Are un egalizator cu care te poți juca în două feluri. În primul rând, poți activa setări predefinite, cum ar fi Neutral, Speech, Bass boost, Treble boost, Smooth sau Energize, dar poți să tragi după pofta inimii de Bass, Mid-range sau Treble.

Concluzii

Jabra Elite 8 Active sunt niște căști mai mult decât decente, un raport optim între calitatea materialelor, calitatea sunetului și funcții. Se potrivesc de minune persoanelor active, care fac sport și chiar la recomand celor care sunt în căutare de așa ceva.

Prețul mi se pare un pic cam mare (duce înspre 800 de lei), dar sunt sigur că se pot găsi oferte mai bune cu anume ocazii, sărbători de iarnă, Black Friday etc.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Jabra Elite 8 Active review”
 1. Am avut ocazia să testez și eu căștile Jabra Elite 8 Active și sunt complet de acord cu recenzia. Calitatea sunetului este impresionantă, iar funcția ANC se descurcă bine chiar și în condiții de vânt. Fixarea sigură în urechi le face ideale pentru activități sportive. Chiar dacă prețul este puțin piperat, calitatea și caracteristicile justifică investiția. Recomand cu încredere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.