Centura puls Decathlon - bluetooth, ANT

Folosesc o centură de puls de la Decathlon de câteva luni bune. Mi s-a părut că are un preț foare bun pentru ceea ce știe să facă (129 lei, știe atât ANT+, cât și Bluetooth), așa că am cumpărat-o fără să stau pe gânduri.

Îmi trebuia la sesiunea de antrenament indoor, să o conectez împreună cu hometrainerul la un Apple TV, care nu știe ANT+. Faptul că centura de la Decathlon suportă ambele tehnologii mi s-a părut un avantaj.

N-am avut probleme cu instalarea, Apple TV a identificat repede centura și am salvat-o la preferințe. Ochiometric, pentru că știam cam ce puls am în principalele zone, mi s-a părut că centura Decathlon arată valorile potrivite.

La alergare, însă, altfel stau lucrurile. Nu sunt mulțumit de ceea ce înregistrează, nu știu ce se întâmplă, dar valorile sunt aiurea. Alerg ușor în zona 2, știu sigură că am puls sub 130, iar centura îmi arată 165. Eu la 165 deja simt că sunt spre zona maximă (deh, vârsta).

Am o centură Garmin mai veche pe care prefer să o folosesc la alergare, știu că mă pot baza pe ea și că arată ce trebuie. Nu-mi dau seama dacă cifrele eronate pe care mi le arată centura de la Decathlon se datorează vreunei incompatibilități cu ceasul Garmin, în sensul că nu sunt dispozitive făcute de același producător și nu se pupă, cert este însă că nu mă pot baza pe ea la alergare.

Mi s-a confirmat că nu este bună la alergare după ce un prieten, care a cumpărat-o la recomandarea mea, a pățit aceeași treabă: își face treaba pe bicicletă, nu e bună la alergare.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds