Ieri am pedalat pe una dintre cele mai lungi ture pe care le fac pe lângă București care, în plus, are și 500 de metri diferență de nivel. Nu e un traseu ușor, are o lungime de 150 km și și te pune la încercare din toate punctele de vedere (link traseu).

A fost o zi numai bună să testez produsele energizante Maurten pe care le-am primit de la SportGuru.

Înainte de antrenament am mâncat bine, fulgi de ovăz cu unt de arahide, semințe chia și iaurt cu grăsime 10%.

Mi-am pregătit bidonul de ciclism cu o băutură Maurten Drink Mix 320, care conține 80 de grame de carbohidrați, adică mult. Studiile arată că organismul uman poate folosi maxim 90 de grame de carbohidrați pe oră.

Ce este interesant la băutura Maurten este că datorită unei tehnologii inventate de producător, numită Hydrogel, lichidul ingerat se transformă în stomac într-un fel de gel, iar asta favorizează transferul mai ușor al lichidului prin stomac către intenstine, unde apa, sarea și carbohidrații sunt aborbiți. Asta se traduce prin energie constantă în timpul efortului.

La mine am luat patru geluri Maurten 100 – un gel conține 25 de grame de carbohidrați și încă trei plicuri de Maurten Drink Mix 160 (39 de grame de carbohidrați/plic).

Am pedalat 150 km cu un plic Maurten Drinbk Mix 320, un plic Marten Drink Mix 160 și trei geluri Maurten 100. Atât. Și mi-a fost de ajuns. Ultimul gel nu l-am mai luat pentru că spre sfârșit am simțit un mic disconfort intestinal și n-am vrut să agravez situația (ulterior am aflat că fulgii de ovăz au efect laxativ!).

Ce mi-a plăcut la produsele Maurten

  • mi s-a părut că gelurile își fac efectul foarte rapid;
  • mi-a plăcut că sunt foarte ușor de folosit, rupi cu dinții partea de sus a ambalajului, iar gelul intră în gură dintr-o înghițitură;
  • mi-a plăcut textura gelurilor, ca o piftie, nu lichide, aproape că era nevoie să le mestec;
  • am apreciat gustul neutru, atât al gelurilor, cât și al băuturii – la drum lung te saturi de arome;
Cum arată gelul, înăuntrul ambalajului

Ce nu mi-a plăcut

  • Atât băutura, cât și gelurile mi s-au părut cam dulci, un aspect care nu m-a deranjat foarte tare, pentru că gustul nu persista, îl simțeai doar când înghițeai, atât.

O să mai fac un test, iar la următoarea tură voi mânca dimineață ceva mai sigur, poate o banană, două și atât, să nu mai risc tulburarea ordinii intestinale. Cred că dacă aș fi luat mai multe geluri Maurten aș fi reușit și o viteză medie mai mare – acum mi-a ieșit un pic peste 32km/h.

Ah, încă o chestie, nu știu dacă se datorează produselor Maurten sau nu, dar n-am făcut niciun pic de febră musculară după acest antrenament prelungit.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds