Bicicleta copii drumuri publice

Recent, unul dintre prietenii mei și-a scos băieții cu bicicletele pe șosea, undeva prin zona Căldărușani-Gruiu-Snagov.

Am înțeles că este o zonă liniștită, unde nu prea circulă mașini. Totuși, legislația este cât se poate de clară în această privință. Iată ce conține Codul Rutier, secțiunea 3: reguli pentru alți participanți la trafic:

Articolul 70

(2) Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. 

Bicicleta copii drumuri publice
Sursa foto

Prin urmare, potrivit acestei legislații, părinții ai căror copii folosesc bicicleta pe drumurile publice riscă să fie amendați. Nu am auzit până acum să fie amendat cineva pentru lucrul acesta, dar asta nu înseamnă că nu poți primi amendă.

În plus, oricât de liniștită ar fi zona, tot mi se pare periculos. Copiii sunt imprevizibili, intră în panică, iau decizii pripite. Știu asta din concursurile la care am participat alături de Vlăduț sau de Natalia. Copiii nu au capacitatea să prevadă anumite situații, ei trăiesc momentul, motiv pentru care uneori și acționează cum nu te aștepți.

Copiii sunt vulnerabili, eu sunt de acord cu această restricție și nu-i voi scoate cu bicicletele pe șosea, în afara orașului. Ah, poate dacă se face un grup organizat, care să se deplaseze din punctul A în punctul B, cu asistență, da, atunci aș avea curaj.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds