peter klosz a murit

Peter Klosz, președintele Federației Române de Triatlon, a decedat în această noapte, în somn, în urma unui infarct miocardic.

Peter Klosz avea 49 de ani.

peter klosz a murit

Suferise un infarct în 2001, când i s-a și montat un stent. Problema a fost că în 2011 a avut parte de un alt infarct și a fost norocos că a scăpat cu viață datorită unei operații de bypass coronarian.

Bypass-ul coronarian este o intervenție de revascularizare folosită pentru a îmbunătăți fluxul sanguin al inimii la pacienții cu afecțiuni severe ale arterelor coronare. Aceasta este una dintre cele mai frecvente operații pe cord deschis realizate în lume, iar medicii care o realizează se numesc chirurgi cardiotoracici.

Operația de bypass a însemnat că mi-au scos o venă de la picior, m-au tăiat în două la piept și mi-au montat două vene, prin care practic s-a creat o altă scurgere, prin care inima pompează sânge către mușchii inimii”, spunea în 2017 Peter Klosz, în cadrul unui interviu pentru Biciclistul.ro.

După operația pe cord deschis, Peter Klosz a participat și a terminat cu succes o competiție Ironman, patru Half Ironman, dintre care una la Transfier, șase maratoane montane și alte competiții pe distanțe mai scurte.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE