Priviţi bicicleta de mai jos şi încercaţi să ghiciţi cam cât ar costa.

Cursiera copii cu cadru Villiger, cu roti 26, de carbon

Hai să vedem dacă aţi fost aproape. Am văzut această cursieră la concursul de ciclism Road Grand Tour – Kids Spring Edition, care a avut loc duminică, 22 aprilie, la Arena Naţională.

M-am plimbat un pic printre concurenţi, părinţi şi antrenori, după ce s-a terminat competiţia şi toată lumea aştepta premierea, să văd cu ce cursiere au venit copiii cărora părinţii s-au îndurat să le cumpere acest tip de bicicletă. Spun că s-au îndurat pentru că sunt scumpe, chiar şi cele cu echipare standard, grele, cum este această cursieră pentru copii Raleigh, care costă 2.190 de lei.

S-a întâmplat că am intrat în vorbă chiar cu tatăl fetiţei care a concurat cu această bicicletă. Mi-a spus următoarele: a construit această bicicletă pe bucăţi. Mai întâi a luat cadrul, pe urmă roţile, tija de şa, ghidonul şi echiparea. Observaţi că bicicleta are inclusiv pedale cu prindere specială, de şosea. Doar roţile, atenţie, doar roţile au costat 1.700 de euro. Sunt roţi marca Mavic, din carbon, uşoare ca pana.

“Bine, bine”, i-am spus tatălului, “dacă la 10 ani îi luaţi roţi de 1.700 de euro, când se va face mare ce bicicletă o să-i cumpăraţi?”.

“Îi iau ca a mea, de 5.000 de euro”, mi-a răspuns cu privirea cât se poate de senină.

Ironic, eu mă chinui să-mi vând maşina cu 1.800 de euro, o Skoda Fabia Break, iar tipul ăsta a plătit 1.700 de euro doar pe roţile de carbon ale unei biciclete pentru copii.

Am mai făcut câteva fotografii şi cu alte cursiere, le puteţi vedea în galeria de mai jos. Prima, Rose Bikes, îi aparţine lui băiatului lui Alex Ciocan, – Vlăduţescovici, cum îl alintă părinţii.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE