[nggallery id=34]

Comunicatul:

Azi, 5 octombrie 2010, Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution au lansat “StudentObike”, primul proiect de bike-sharing gratuit din Romania destinat centrelor universitare.

Evenimentul de lansare a inceput la ora 10 si a avut loc la Bucuresti, in fata Rectoratului Politehnicii, din cadrul campusului universitar “Politehnica“.

In cadrul evenimentului de lansare au participat Mihnea Costoiu, Director General al Universitatii Politehnica din Bucuresti, Magda Sandulescu, Director Raiffeisen Bank Directia Management Pasive si Corneliu Belciug, Directorul de programe al Asociatiei Green Revolution.

StudentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din cinci centre universitare, aflate in Bucuresti (doua centre), Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

Proiectul se desfasura in perioada octombrie 2010 – septembrie 2011.

StudentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Academia de Stiinte Economice Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Centrele StudentObike pun gratuit la dispozitia studentilor 500 de biciclete: 200 de biciclete in Bucuresti si 300 de biciclete in Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

Bicicletele vor putea fi folosite atat in campusul universitar cat si in afara acestuia, in timpul saptamanii, cat si in weekend, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Proiectul StudentObike se desfasoara cu sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor si in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

“Credem ca putem avea o viata mai sanatoasa si un oras curat reinvatand sa folosim bicicleta. Din acest motiv am ales sa dezvoltam un proiect special dedicat studentilor, prin care sa le oferim sansa de a se obisnui cu bicicleta ca un mijloc sanatos si eficient de transport alternativ. Ne dorim ca acest proiect sa educe tinerii in spiritul responsabilitatii fata de mediu si fata de aerul inconjurator”, a declarat Corina Vasile, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

“Educatia ecologica este misiunea cea mai importanta a Asociatiei Green Revolution. StudenObike se adreseaza studentilor si vizeaza responsabilizarea acestora fata de mediu. Le oferim tinerilor posibilitatea imbinarii utilului cu placutul: alegerea unui mijloc alternativ de transport, sanatos si prietenos cu mediu si o modalitate placuta de a face sport”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Comentarii