Bogdan Zurbagiu - campionat olandez inot ape deschise 22 km

Bogdan Zurbagiu a terminat cu succes IJsselmeer Marathon Swim, care a fost și campionat național olandez de înot în ape deschise, unde a înotat 22 km în 8h01min53s.

Bogdan a înotat în condiții greu de imaginat, cu valuri mari, vânt puternic și ploaie – doar 10 înotători au reușit să ajungă la linia de finish. Bogdan s-a clasat pe locul 8/10 la masculin.

Rata de abandon a fost de 40%, iar din 28 de concurenți au terminat doar 17, cu toate că majoritatea dintre ei aveau la activ cel puțin o traversare a lacului.

”Vântul, vijelia, ploaia…toate semnelea astea…aveai impresia că joci într-un film în care cineva urmează să se înece”, a declarat Bogdan Zurbagiu pentru Biciclistul.ro.

”A fost îngrozitor…valurile te loveau de peste tot și erau în așa fel încât oricum ai fi mișcat brațele, spre deosebire de înotul în mare, ocean, unde valurile au un ritm al lor și dacă reușești să prinzi acest ritm poți să profiți de anumite momente, să dai mai tare din picioare sau să prinzi o alunecare…aici în orice moment, că respirai, că băteai din picioare, că duceai brațul în față…te puteai aștepta să fii fie zdruncinat, fie să iei o mare gură de apă. Totul era o surpriză”, a spus Bogdan.

Bogdan a avut parte și de momente critice.

”După multe ore am fost anunțat că am ajuns la jumătate. Mi s-a părut înfiorător”, a spus Bogdan.

”Eram pregătit moral când ridic capul să iau o gură de aer să nu pot s-o fac și să reușesc acest lucru de-abia la următoarea mișcare”.

Bogdan a reușit foarte mult pe partea stângă, pentru a fi cât mai aproape de barcă. După primii kilometri au început durerile, motiv pentru care a început să respire la trei brațe.

”Sunt foarte mulțumit de rezultat, mi se pare o mare realizare că l-am terminat. Nu a fost un rezultat extraordinar…recunosc că mi-ar fi plăcut să fiu puțin mai rapid”, a spus Bogdan.

”A fost o experiență extraordinară. Nu aș recomanda-o unuia care începe acum open water-ul, dar este o experiență care merită trăită”.

Rubrica sustinuta de TYR Romania

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE