Calatorie intre Cer si Pamant 2016Foto: Dragoș Constantin

Avem un concurs mountain bike de anunțat – “Călătorie între Cer și Pămînt“, ce va avea loc în data de 2 octombrie 2016 la Tîrgu Ocna, Bacău.

Concursul este special datorită traseului care se desfăşoară atât la suprafaţă, pe drumuri forestiere şi poteci, cât şi în subteran prin tunelurile din mina de sare Trotuş.

Partea deosebită a concursului este parcurgerea serpentinelor care coboară spre centrul pământului la 240 m adâncime. Traseul din subteran are cam 3,1 km, unde se va pedala prin tuneluri luminate sporadic, după care se ajunge la mina turistică feeric luminată unde mai sunt de parcurs încă 600m.

Apoi, tot ce s-a coborât trebuie urcat, aşadar încă 3,1 km de pedalat la deal pentru a ajunge înapoi la suprafaţă, la lumina naturală. Traseul continuă apoi peste mina de sare traversând pe drumuri forestiere şi poteci dealurile şi pădurile din regiune.

Traseul special al evenimentului necesită şi o pregătire specială a concurenţilor. Porţiunea din subteran reprezintă o adevărată velo-aventură întrucât iluminarea, deşi bună şi suficientă, este sporadică şi ridică gradul de tehnicitate al concursului. Acesta este motivul pentru care concurenţii trebuie să monteze pe bicicletă o lumină albă în faţă şi una roşie în spate. Fără aceste două accesorii și fără casca de protecţie ei nu pot pleca în concurs.

“Călătorie între Cer şi Pământ” este un concurs de tip cross country olimpic şi dispune de un traseu în buclă cu o lungime totală de 15 km, aproape în mod egal împărţiţi între subteran şi suprateran.

Evenimentul durează două ore timp în care concurenţii trebuie să parcurgă cât mai multe ture de 15 km. La finalul celor 120 minute câştigători la fiecare categorie de vârstă vor fi declaraţi cei care au efectuat cele mai multe ture.

Înscrierile se fac aici: calatorie.transalpinbike.ro/#inscrieri, iar taxele sunt 50 lei până pe 11 septembrie, 60 lei între 12 – 30 septembrie și 70 lei în zilele de 1 și 2 octombrie.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.