Ieri am scris despre cinci accesorii pe care mi le-aş dori să le am pe ploaie, când merg cu bicicleta. Acum mi le doresc cu disperare, după experienţa de aseară, când m-am întors de la job şi când am ajuns acasă mustit. Degeaba am avut eu haină aproape impermeabilă, m-am făcut fleaşcă la picioare.

Şi, colac peste pupăză, când am ajuns acasă am constat că nu avem apă caldă. Se făceau nişte reparaţii…

Azi dimineaţă m-am pregătit. Am tăiat două sacoşe, mi le-am înfăşurat peste pulpane şi mi-am introdus tenişii de pânză în două pungi de Cora. M-am îmbrăcat şi cu pelerina de ploaie şi la final arătam că Hagrid, din Harry Potter.

Totul a mers brici, nu m-am udat aproape deloc. Arătam ca un caraghios, dar nu mi-a păsat. Era mai important să fiu uscat. La 200 de metri de Casa Presei am făcut pană la roata  din faţă. Roata a şuierat puternic şi a scos un ţipăt tânguit. M-a durut inima.

În consecinţă azi merg cu RATB-ul, cu metroul. O să fie chin.

Mi-ar fi plăcut să existe un magazin de biciclete care să aibă un serviciu de depanare mobil. Îi sunam, veneau la job, îmi înlocuiau camera şi toată lumea era fericită. Dar nu există. Şi cine naiba s-ar deplasa pe vremea asta de rahat să-mi înlocuiască mie o cameră?

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

12 thoughts on “Când nu mă ud fac pană”
  1. Bogdan, si eu am tot Schwalbe. De data asta am calcat peste ceva, am simtit de pe bicicleta, un ciob, o pioneza, nu stiu. Eram pe o pista de biciclisti, acoperita de un covor de frunze, ghinde, crengi etc, de nu vedeai nimic.

  2. poate sunt cauciucurile de vina… si eu faceam pene peste pene cu cauciucurile vechi (niste Kenda). le-am schimbat cu unele Schwalbe Cityjet 26×1.5 si de 1 an nu am mai facut pana. pretul nu este foarte mare, cam 50 lei/1 cauciuc.

  3. De aia se folosește soluția anti pana in camere sau cauciuc (Joe no flats) a trecut mai bine de un an si mii de km de când nu am făcut pana, mai degrabă trebuie sa schimb cauciuc de la uzura.

  4. avand in vedere ca esti campionul penelor chiar ar trebui sa-ti impui sa cari mareu un set de leviere de plastic si o camera de rezerva …. abia iti mai ocupi timpul si la job … sigur e mai placut sa schimbi o camera decat ce faci tu in mod normal 😀
    si chiar nu ocupa mult loc … poti sa-ti lasi si la birou intr-un sertar o camera de rezerva … si sa cari doar levierele

  5. Eu m-am invațat să car în borseta de la șa o cameră, două leviere. Recunosc că uit să mut borseta de la o biclă la alta. Pe de altă parte, am întotdeauna la mine (în portofel în locul banilor) adaptor de valvă, iar în borseta, lângă telefon și portofel, un set multifuncțional… șurublenițe, inbus etc.). Dar, recunosc…. uit (aproape întotdeauna) pompa mică acasă 😀

  6. Asa am patit si eu saptamana trecuta si de atunci port dupa mine o camera de rezerva, mai nasol e ca duminica fiind umed pe jos m-a furat o sina de tramvai, am cazut si acum nu o sa pot cateva zile sa ma sprijin in mana stanga. Sper sa mai fie vreme de mers cu bicicleta cand isi va reveni mana.

  7. Poti sa iti iei la tine 1 sau 2 leviere de plastic si un patch kit mic care ocupa foarte putin spatiu si cu care iti rezolvi problema 😉

  8. In teorie asa stau lucrurie, dar in practica nu se pupa. In primul rand, n-am la mine cele necesare pentru shimbarea camerei sau depanarea ei. In al doilea rand, nu umblu la mine cu niciun fel de unelte prin oras. Am un bagaj prea greu ca sa mai car si astea.

    Cand fac pana asta e, injur printre dinti si dureaza un pic mai mult pana se rezolva treaba.

  9. dureaza mai putin de 5 minute sa schimbi singur camera sau 15 minute sa repari pana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.