Start Semimaraton Buftea 2017
Foto: Furculesteanu Pontelli Daniel

Nu știu ce planete s-au aliniat, dar prima ediție a concursului de alergare Semimaraton Buftea a avut parte de un prim câștigător care a alergat pentru prima oară în viața lui distanța de semimaraton. Îl cheamă Ion Dumitraşcu, are 40 de ani şi inginer IT.

Ion Dumitraşcu a trecut linia de finish după 01:30:21, dar nu se aștepta să câștige concursul chiar de la prima sa alergare pe distanța de 21 km. Cea mai mare distanţă pe care o alergase până la concursul de la Buftea fusese de 10 km (cu un timp super bun pentru un amator, 4.10/km).

Ion Dumitraşcu - concurs Semimaraton Buftea 2017
Foto: Bogdan Popa

Ion s-a apucat de alergare din luna mai, anul acesta, și se antrenează singur, pe stadionul Dinamo, unde există pistă de atletism. Câteodată mai aleargă și în Herăstrău, în cadrul grupului Adidas Runners Bucharest.

Ion nu face parte din categoria celor care se ridică de pe canapea şi aleargă un maraton, face zilnic mișcare și asta l-a ajutat.

”Fac sală de vreo doi ani, de câte trei ori pe săptămână. De fiecare dată alerg în jur de 30 de minute pe bandă la sală. În plus, fac spinning de două ori pe săptămână ”, ne-a spus Ion Dumitrașcu.

Cel mai greu moment de la semimaratonul Buftea i s-a părut la km 18, când a avut ceva probleme cu respirația, dar peste care a reușit să treacă strângând din dinţi.

Nu a folosit un ceas de alergare, ci smartphone-ul conectat la Strava, pe care l-a consultat pentru a îşi monitoriza kilometrii parcurşi şi pentru a nu depăşi 4.30/km.

Ion aleargă de trei ori pe săptămână, câte 10 km la fiecare antrenament. Mai jos aveţi timpii pe care i-a scos pe fiecare kilometru la semimaratonul Buftea.

Ce va face mai departe? S-a înscris la proba de semimaraton din cadrul Maratonului Bucureşti, iar anul viitor intenţionează să alerge primul lui maraton, după care să încerce concursurile de alergare montană.

Aproximativ 200 de sportivi au luat startul la prima ediție a Semimaratonului Buftea, un concurs organizat de către Asociația Pegas Triatlon Club.

Cei ami mulţi alergători au alergat la proba de 7 km (aproximativ 38%). La proba de 14 km au participat 30% din numărul total al concurenţilor, iar la semimaraton 32%. Proporția dintre participarea feminină și cea masculină a fost de 37% versus 63%.

La proba de 7 kilometri participarea a fost împărțită între 42% feminin și 58% masculin, în timp ce ponderea pentru proba de 14 kilometri a fost egală între cele două sexe. Pe distanța de 21 kilometri, 19% dintre participanți au fost de sex feminin, iar 81% de sex masculin.

Puteți consulta aici rezultatele complete.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.