Foto: Bucharest Marathon

Weekendul viitor are loc Maratonul București, cel mai mare concurs sportiv din țară, care ajunge la a 10-a ediție și despre care organizatorii au spus că va atrage 16.000 de participanți la toate probele.

Am urmărit interviul pe care Oana Năstase, directorul Bucharest Running Club, l-a dat pe Profit.ro şi am aflat care sunt costurile de organizare ale acestei competiţii: 500.000 de euro, “costuri în servicii şi numerar”.

Valeria Răcilă van Groningen, fondatoarea acestui eveniment,  a declarat că bugetul evenimentului ajunge la peste 300.000 de euro, iar toţi banii provin numai din parteneriate şi sponsorizări din mediul privat.

Maratonul Bucureşti 2017 vine cu o serie de noutăţi, cum ar fi introducerea probei de 10 km, extinderea traseului la 36 km, ce va cuprinde și zona nordică a Capitalei, până la Piața Victoriei și Arcul de Triumf, puncte de start diferite față de cele de sosire, ambele pe bulevardul Libertății, introducerea unei Comisii de contestații, care va rezolva eventualele reclamații și va valida clasamentul.
Premiile în bani se ridică la 40.000 euro şi vor fi plătite în maxim opt săptămâni de la finalizarea evenimentului.

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!