Foto: Bucharest Marathon
Weekendul viitor are loc Maratonul București, cel mai mare concurs sportiv din țară, care ajunge la a 10-a ediție și despre care organizatorii au spus că va atrage 16.000 de participanți la toate probele.
Am urmărit interviul pe care Oana Năstase, directorul Bucharest Running Club, l-a dat pe Profit.ro şi am aflat care sunt costurile de organizare ale acestei competiţii: 500.000 de euro, “costuri în servicii şi numerar”.
Valeria Răcilă van Groningen, fondatoarea acestui eveniment, a declarat că bugetul evenimentului ajunge la peste 300.000 de euro, iar toţi banii provin numai din parteneriate şi sponsorizări din mediul privat.
[…] Un articol in care am aflat, citez “Valeria R?cil? van Groningen, fondatoarea acestui eveniment, a declarat c? bugetul evenimentului ajunge la peste 300.000 de euro, iar to?i banii provin numai din parteneriate ?i sponsoriz?ri din mediul privat.” Ma gandeam ca in afara de sponsorizari, care acopera acest buget, mai sunt banii proveniti din taxe. Facand o socoteala simpla, ca am ramas corigent la mate in clasa a noua, si considerand un numar de 10.000 de participanti platitori (nu numar si copiii si parintii copiilor si pe cei care trec pe langa Piata Constitutiei, pentru a ajunge la 15.000) la o taxa medie de 20 euro -sunt indulgent nu?-, pai aproape mai strangem o data bugetul. Si ma opresc aici, pentru ca apar “oficialii” federatiilor fantoma care devin ironici in speranta ca vor compensa lipsa de profesionalism si conflictele de interese evidente. Dar deviez de la subiect si nu e cazul acum. […]
Banii din înscrieri, dacă erai atent la formularul de înscriere, merg în totalitate la cauza caritabila pe care o alegi.
Si vroiai sa fie moca? Afirmatia este cat costă, nu ce venituri are sau profit, daca exista.
“”iar toţi banii provin numai din parteneriate şi sponsorizări din mediul privat.”” banii din inscrieri unde ajung? La proba maraton, de exemplu, a fost aproximativ 50 de euro inscrierea…