Credeam că lăsatul de fumat a fost  cel mai mare efort de voinţă cu care m-am confruntat până acum, dar se pare că m-am înşelat.

Când m-am lăsat de fumat, am făcut-o pur şi simplu. N-am avut crize, n-am tuşit, n-am plâns după ţigări, nu m-am bătut cu nimeni. Recunosc, am fost puţin irascibil, câteva zile, dar a trecut ca o ploaie de vară. Nici măcar nu-mi mai aduc aminte de când m-am lăsat de fumat şi de ce dracu’ fumam.

Acum mă confrunt cu o altă provocare, căreia nu prea ştiu cum să-i fac faţă. Am ajuns la o greutate  – cea mai mare de până acum – de 98 kg şi nu mă mai suport. Am făcut sport toată viaţa, continui să fac mişcare şi acum, dar se pare că metabolismul meu are nevoie de nişte muncă în plus, altfel o să ajung cât un elefant.

Uşor de spus, greu de făcut. “Ştii care e cea mai bună metodă de a slăbi”, întreba retoric Mircea Badea într-una din emisiunile sale. “Să nu mai mănânci“.

Mă supun unui regim deloc spartan, mânânc la ore normale şi încerc să nu mai pun nimic în gură după ora 19.00. Băi, am crezut că o să fie uşor, dar e al dracului de greu!

Pe la 20.00 mi se face foame. Încep să mă gândesc numai la mâncare, oricât mă străduiesc să mă gândesc la altceva. Pur şi simplu nu mă pot abţine. Privesc cu ochii minţii interiorul frigiderului, care brusc mi se pare plin de bunătăţi. Încep să salivez, mă doare stomacul, am o senzaţie de slăbiciune, de tremur şi îmi vine să mănânc orice numai să scap de senzaţia aia nenorocită de foame.

Cât mai durează frate crizele astea? Până la Prima Evadare, care o să fie în data de 8 mai, vreau să am sub 90 de kg.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

6 thoughts on “Ce e mai greu decât să te laşi de fumat? Să te laşi de mâncat!”
 1. Cum bei apa , daca nu ai senzatie de sete ?
  Mie mi se pare tot mai greu , eu nu am vointa sa spun ca nu mi-e foame , parca sunt un sac fara fund ; si trebuie sa invat ca sunt in sesiune , nu am timp de activitati si kg. nu ma parasesc . . .

 2. E greu sa te lasi pentru ca te tot gandesti la asta. Daca ai putea sa iti gasesti ceva treburi care sa iti ocupe timpul cand tie foame ti-ar fi mai usor. Eu am observat ca atunci cand am foarte mult de lucru, aproape ca pot sa nu mananc toata ziua, uneori nici nu imi amintesc sau nu am pofta.

 3. Abia m-am apucat de lasat de fumat….sper sa nu-l inlocuiesc cu mancatul ca-mi dau cu ceva in cap:))
  Cand am pofte din astea dupa 7 seara, mananc un fruct mic sau fac niste abdomene si beau apa multa:) Trece.

 4. Eu mananc un diaurt slab daca ma ia foamea cu 1-2h inainte de somn. Potoleste foamea atat cat sa uit de ea pana adorm. In rest, mananc orice si ma mentin la aceeasi greutate de la 8 ani fara efort.

 5. Da, e mai greu sa te lasi de mancare decat de fumat.
  Eu am lasat tigarile in august 2010 si in septembrie m-am lasat si de mancat. Am trecut prin aceleasi momente.
  BEA APA daca nu mai poti de foame, cu orice risc, chiar de a te trezi de 2 ori pe noapte :P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.