Credeam că lăsatul de fumat a fost  cel mai mare efort de voinţă cu care m-am confruntat până acum, dar se pare că m-am înşelat.

Când m-am lăsat de fumat, am făcut-o pur şi simplu. N-am avut crize, n-am tuşit, n-am plâns după ţigări, nu m-am bătut cu nimeni. Recunosc, am fost puţin irascibil, câteva zile, dar a trecut ca o ploaie de vară. Nici măcar nu-mi mai aduc aminte de când m-am lăsat de fumat şi de ce dracu’ fumam.

Acum mă confrunt cu o altă provocare, căreia nu prea ştiu cum să-i fac faţă. Am ajuns la o greutate  – cea mai mare de până acum – de 98 kg şi nu mă mai suport. Am făcut sport toată viaţa, continui să fac mişcare şi acum, dar se pare că metabolismul meu are nevoie de nişte muncă în plus, altfel o să ajung cât un elefant.

Uşor de spus, greu de făcut. “Ştii care e cea mai bună metodă de a slăbi”, întreba retoric Mircea Badea într-una din emisiunile sale. “Să nu mai mănânci“.

PUBLICITATE
Fă-ți cumpărăturile pe FashionDays.ro și Biciclistul.ro primește un comision la fiecare achiziție.

Mă supun unui regim deloc spartan, mânânc la ore normale şi încerc să nu mai pun nimic în gură după ora 19.00. Băi, am crezut că o să fie uşor, dar e al dracului de greu!

Pe la 20.00 mi se face foame. Încep să mă gândesc numai la mâncare, oricât mă străduiesc să mă gândesc la altceva. Pur şi simplu nu mă pot abţine. Privesc cu ochii minţii interiorul frigiderului, care brusc mi se pare plin de bunătăţi. Încep să salivez, mă doare stomacul, am o senzaţie de slăbiciune, de tremur şi îmi vine să mănânc orice numai să scap de senzaţia aia nenorocită de foame.

Cât mai durează frate crizele astea? Până la Prima Evadare, care o să fie în data de 8 mai, vreau să am sub 90 de kg.

Comentarii

PUBLICITATE:Cumpără de pe eMAG.ro și Biciclistul.ro primește un comision.