E plin Internetul de articole care ridică în slăvi ciocolata neagră, că face bine la sănătate, că te slăbește, că are efect antioxidant, că îmbunătățește funcționarea creierului sau că are efecte pozitive asupra colesterolului.

Ce nu prea găsești sunt recomandările.

Eu urmez momentan o dietă pentru a slăbi. Am voie să mănânc ciocolată, dar neagră, mi s-a spus, și nu de oricare, ci cu minimum 85% cacao.

Nu știam că este de două, trei ori mai scumpă! Și dacă faci imprudența să te mai uiți și spre rafturile bio deja trebuie să-i scrii lui Moș Crăciun!

Spre exemplu, ciocolata neagră Green&Black’s, organică, cu 85% cacao, costă doar 15,99 lei și are 100 de grame. Poate fi cumpărată de la Mega Image sau de pe eMAG.

Aproape la jumătate de preț este cicolata neagră Lindt, tot 85% cacao. Costă 8,98 lei, am văzut-o la Cora, se găsește și la Mega Image sau pe eMAG.

Ceva mai ieftină este ciocolata neagră Heidi, la 5,20 lei, dar tot scumpă mi se pare și asta, 100 de grame de ciocolată se mănâncă din două înghițituri :).

Mai există și alte variante notabile de luat în seamă, cu minimum 85% cacao?

De ce nu prea sunt recomandate și alte sortimente, cu 75% cacao, spre exemplu? Păi, dacă vrei să slăbești e suficient să te uiți la informațiile nutriționale. Și primul lucru pe care trebuie să-l cauți este să vezi procentul de zaharuri. Crește procentul de zahăr, crește și șunca de pe burțile noastre :).

Spre exemplu, ciocolata Green&Black’s are are 12% zahăr la 100 de grame, ciocolata Lindt are tot 12% zahăr, în timp ce ciocolata neagră Heidi are 14%.

Comentarii