Roger Federer a devenit investitor în compania On, producător elvețian de pantofi de alergare, și va fi implicat în strategia de dezvoltare, marketing, evenimente pentru fani, devenind în același timp și imaginea brandului (anunțul oficial).

Compania On este cunoscută pentru pantofii de alergare din seria Cloud.

Federer, care locuiește în Elveția, a spus că nu avea cum să nu se intersecteze cu această companie.

”Din ce în ce mai muți prieteni au început să poarte On, chiar și soția mea. În ultimii ani, am început eu însumi să folosesc produsele On, pentru antrenamente, dar și în viața de zi cu zi”, a spus Federer.

Elvețianul nu avea niciun angajament cu vreo companie producătoare de pantofi de alergare, motiv pentru care s-a gândit că n-ar strica o întâlnire cu reprezentanții On, companie al cărei sediu se află în Zurich, unde el petrece foarte mult timp.

I-a cunoscut astfel pe acționarii On, despre care a spus că sunt tineri și entuziaști.

”Mi-au pus tot felul de întrebări și mi-au cerut părerea despre idei, viziune, chiar înainte de a începe efectiv să lucrăm împreună”, a spus Federer.

Cel de-al treilea jucător de tenis al lumii în clasamentul ATP a spus că este încântat să lucreze cu o companie elvețiană.

Roger Federer - pantofi alergare On

On a fost înființată în 2010 de către fostul triatlonist profesionist Oliver Bernhard, care le-a propus prietenilor săi David Allemann și Caspar Coppetti să proiecteze un pantof de alergare care să creeze o senzație diferită a alergării. Conceptul pe care Bernhard îl căuta era despre o aterizare confortabilă a piciorului, urmată de o explozie la desprinderea de sol. Pe scurt, definiția a fost ”running on clouds” (să alergi pe nori). În prezent, pantofii de alergare On sunt vânduți în 55 de țări, printre care și România, unde sunt importați de către Extreme Riders Distribution.

Coppetti, unul dintre fondatorii companiei, a spus că reprezentanții On au observat că Roger poartă pantofi On și au fost entuziasmați de publicitatea gratuită pe care le-o făcea unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți jucători de tenis din lume.

”Elveția este mică. Ne-am întâlnit la o cină și ne-am simțit foarte bine”, a spus Coppetti.

El a spus că ori de câte ori Federeer este în Zurich se duce la laboratorul de dezvoltare On.

Federer este colecționar de pantofi sport, are nu mai puțin de 250 de perechi.

Potrivit lui Coppetti, Federer va fi implicat în dezvoltarea produselor de performanță, în procesul de design și în strategia de marketing.

”Cunoaște și poate ajunge la mulți oameni. Face lucrurile să se întâmple. O muțime de sportivi profesioniști au început să ne poarte produsele”, a spus Coppetti.

El a spus că Federer va lucra la produsele pentru femei și bărbați, dar design-ul este în mare parte unisex. În Statele Unite, modelul Cloud are un preț de retail de aproximativ 130 de dolari.

Primul produs care va avea amprenta lui Roger Federer va apărea în vara lui 2020.

”Durează 18 luni să dezvoltăm un pantof de alergare”, a spus Coppetti.

În prezent, On nu fabrică pantofi de tenis. Toate modelele sunt proiectate în Elveția și produse în Vietnam.

În următoarele luni, On va deschide un magazin la New York, iar primele modele proiectate de Federer vor fi comercializate aici. Brandul este deja prezent în 30 de magazine doar în Manhattan, în 2.500 în Statele Unite și în peste 7.000 la nivel global.

Roger Federer alaturi de echipa On

Te-ar mai putea interesa să citești și:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE