Mizuno Wave Sky 2 FW 2018

S-au făcut șase luni de când mi-am luat Mizuno Wave Sky 2, am alergat câteva sute de kilometri cu ei și mi-am format o părere generală despre acești pantofi de alergare.

Nu voi intra în detalii tehnice despre tehnologiile folosite la crearea acestui model, o să mă rezum exclusiv la experiența personală.

Pe o scară de la 0 la 10, cred că Mizuno Wave Sky 2 merită nota 8, un punctaj onest, în opinia mea. Sunt niște pantofi de alergare foarte confortabili, simți asta de când îi pui prima oară în picioare. Prima senzație a fost că picioarele mele urmează să fie răsfățate, că n-au mai avut parte o canapea așa de moale și relaxantă. Mi-au adus aminte de botoșii pe care mi-i făcea bunica în copilărie, de purtat iarna prin casă, când Ceaușescu ne mai oprea căldura, deși afară erau multe grade cu minus.

La acest capitol, al gradului de confort oferit, merită nota 10. Din acest punct de vedere, cred că Mizuno Wave Sky sunt potriviți pentru alergări lungi, în ritm ușor, pentru jogging sau pentru persoanele aflate la început cu alergarea.

De fiecare dată când am folosit Mizuno Wave Sky 2 am avut senzația că alerg pe o pistă de tartan nouă, moale, încă nerodată.

Un alt plus al acestor pantofi de alergare este trăinicia. După șase luni de folosire moderată arată ca noi. Talpa nu s-a tocit, materialul nu s-a rupt. Cred că vor avea viață lungă cu mine, dincolo de cei 500 de kilometri pe care îi recomandă producătorii.

Talpa are o aderență foarte bună, pe aproape orice tip de suprafață, inclusiv pe gheață. Am alergat cu ei în această iarnă și m-am simțit în siguranță chiar și pe ghețușul cel mai sticlos.

Pe de altă parte, Mizuno Wave Sky 2 sunt niște pantofi de alergare grei. Trebuie plătit un preț pentru talpa groasă și confortabilă, nu? Din acest motiv, am încetat să-i mai port când am avut de făcut intervale sau alergare mai rapidă. În aceste situații am simțit că mă trag în jos.

Un alt aspect care mi-a generat un oarercare grad de disconfort a fost faptul că Mizuno Wave Sky 2 nu prea respiră. Poate am eu o problemă, dar în acești pantofi de alergare îmi transpiră picioarele din abundență, storc apă din șosete după ce alerg 10 km cu ei. Și țineți cont că am alergat cu ei mai mult iarna, nu știu cum va fi la vară, dar îmi imaginez că va trebui să-i spăl după fiecare antrenament.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE