Hoka Arahi 2 - impresii Biciclistul.ro

Mi-aș fi dorit să scriu un review complet pentru pantofii de alergare Hoka Arahi 2, pe care i-am avut o scurtă perioadă de timp în teste. Din păcate, nu am alergat cu ei decât cinci kilometri, pentru acomodare, dar nu am avut curaj să-i iau a doua zi și în cursa de semimaraton de la Raiffaisen Bank Bucharest Marathon.

De aceea, nu vă pot oferi decât primele impresii, pe care le-am înregistrat video chiar în timpul alergării.

Am primit acești pantofi de alergare prin intermediul Sportguru și Hoka și a lor comună acțiune de a oferi oricărui alergător amator o pereche de Hoka pentru test. Campania a fost desfășurată chiar în zona expo din Piața Constituției, cu două zile înainte de Maratonul București. Te duceai cu buletinul și îți luai ce model doreai, din ce aveau disponibil.

Inițial primisem pentru test modelul Clifton, dar reprezentantul Hoka m-a sfătuit să iau Arahi 2, când a auzit că am platfus. Ca și la Asics, a trebuit să alerg o mărime mai mare decât piciorul meu. Eu port 45, dar cu echivalentul acestui număr de la Hoka pantofii mă strângeau, n-aș fi reușit să alerg nici doi metri cu ei. Așa că m-am ales cu 46.

Am alergat cu Hoka Arahi 2 cinci kilometri, în parcul Morarilor, la ritm de jogging, concentrându-mă pe senzațiile din timpul alergării. La început mi s-au pus cârcei în talpă, pe marginea exterioară, cu care calc mai accentuat în timpul alergării. Cârceii au dispărut și, per total, am avut o senzație bună cu acești pantofi de alergare, dar nu pot să spun că m-au dat pe spate.

Arată bine, sunt construiți solid și nu par a fi genul de încălțări care se rup după câteva luni de alergare, așa cum am pățit cu Adidas Neo Cloudfoam.

De ce nu am alergat semimaratonul cu ei? Mi-a fost frică. În aceeași zi în care i-am alergat cinci kilometri am folosit Hoka Arahi 2 și pentru mers normal, ca încălțări de zi. M-am gândit că dacă merg cu ei mai mult mă voi obișnui. Din păcate, după câteva ore de plimbat încolo și încoace, pe unde am avut eu treabă, am simțit tot o jenă tot mai evidentă la nivelul tălpii, în partea inferioară. Începeau să apară semnele unei bătături, care în mod cert s-ar fi transformat în niște bășici dureroase în timpul semimaratonului. Așa că la concurs am alergat cu niște pantofi de alergare rodați, care-mi erau comozii și cu care am mers la sigur.

Cam astea au fost explicațiile, mai jos aveți primele impresii, filmate în timpul primei alergări, dar și o galerie foto cu pantofii de alergare.

Hoka Arahi 2, sesiune foto

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE