Magazin Orbea din Germania.

Urmăriţi un tur al fabricii de biciclete Orbea, aflată în nordul Spaniei, aproape de Bilbao, în cadrul unui  reportaj realizat de către BBC, pe care l-am găsit aici.

Fabrica are un număr de aproximativ 200 de angajaţi. Programul de lucru începe la 06.00 dimineaţa şi se termină  la 14.00.

Producţia  fabricii din Spania şi a celei din Portugalia  se  ridică la 2.500 de biciclete (n-am înţeles dacă pe zi sau pe lună).

Orbea oferă garanţie pe viaţă cadrelor de bicicletă.  Puteţi vedea  în  videoclip şi cum  sunt testate aceste cadre de bicicletă, înainte de a fi puse spre vânzare.

Despre Orbea

Orbea are o istorie îndelungată, încă de prin 1847 când fraţii Orbea  au început să producă tuburi  metalice în regiunea Basque, din nordul Spaniei. În 1930, fraţii  Orbea au început să producă biciclete.

O bicicletă  Orbea are nevoie de la şase luni şi până la doi ani pentru a fi creată, începând de la stadiul de proiect şi până la stadiul de producţie.

Biciclete Orbea au  fost reprezetate cu succes şi în competiţiile internaţionale. Samuel Sanchez a mers pe o bicicletă Orbea Orca în  Turul Franţei din  2010 şi a terminat competiţia în clasamentul general pe locul  patru.

Modelul Orbea Orca SLT

Un alt succes în cadrul competiţiilor cicliste este legat de echipa Euskaltel-Euskadi, care a concurat anul trecut în Vuelta a Espana, pe biciclete Orbea Orca, şi a câştigat trei etape.

Bicicletele Orbea au câştigat două medalii de aur în 2008 în cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, prin Samuel  Sanchez, la  proba de ciclism şosea şi prin Julien Absalon,  la proba de mountain bike.

În  2009,  Romain  Sicard, de la echipa Euskaltel-Euskadi, a câştigat Campionatul Mondial din Mendrisio, ca categoria de vârstă  Under 23, tot pe o bicicletă Orbea Orca.

Am impresia că tot pe o bicicletă Orbea Orca a mers şi Craig Alexander, campionul mondial  Ironman din 2009.

Comentarii