Maratonul Olteniei - cum merg antrenamentele II

Mai sunt doar câteva zile până la Maratonul Olteniei powered by CEZ Romania (29-30 august), unde voi concura atât la proba de MTB, cât şi la cea de alergare.

După cum spuneam şi în primul articol despre antrenamentele pentru Maratonul Olteniei, luna iulie a fost cam moartă pentru mine, pentru că a fost foarte cald şi nu prea am avut spor.

Totuşi în iulie am suplinit antrenamentele de alergare cu sesiuni pe role, un sport ce nu-i tocmai uşor dacă-l duci dincolo de o plimbărică prin parc. Am băgat reprize de câte 10 km, în jurul Arenei Naţionale, şi mi-am simţit de fiecare dată picioarele ca după o cursă de ciclism de 50 km. Îmi place că pe role pot fi rapid, iar pulsul îmi stă relativ jos, deşi muşchii lucrează intens.

În luna august m-am axat mai mult pe bicicletă şi am aproape 500 km cumulaţi, în cea mai mare parte pe şosea, dar am ieşit de câteva ori şi pe mountain bike, să nu uit că totuşi voi concura la proba offroad.

Mă bucur că am avut ocazia să ajung zilele trecute într-o zonă muntoasă, undeva pe lângă Braşov, unde am băgat o alergare uşoară şi mi-am obişnuit picioarele cu teren denivelat, cu variaţii de nivel.

Cred că mă voi descurca onorabil la ambele probe de la Maratonul Olteniei – 10 km alergare, 33 km bicicletă offroad – , deşi nu sunt în forma mea maximă. Am mai luat câteva kilograme în plus, dar sunt tot pe-acolo pe unde am fost şi anul trecut, când am reuşit un loc doi la categoria mea de vârstă.

Ne vedem la Maratonul Olteniei!

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.