Cursuri de inot - Daniel Nistoroiu, bazinul Olimpia

De cursuri de înot nu au nevoie doar copiii, ci și adulții care, chiar dacă știu să înoate, își pot îmbunătăți tehnica (aviz amatorilor de concursuri de triatlon).

Dacă ești părinte, vrei să-ți dai copilul la înot și zona Pantelimon nu-ți este peste mână, ai putea să iei în considerare și bazinul Olimpia. Știu acolo doi antrenori, Daniel Nistoroiu și Cristian Mihălțan, care prestează cursuri de înot atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cursuri de înot pentru copii

Cursuri de inot - Daniel Nistoroiu, bazinul Olimpia

Eu merg cu Vlăduț (4 ani) la bazinul Olimpia de două ori pe săptămână și pot să vă spun că a făcut progrese evidente în câteva sesiuni. A trecut de la colac și un stil pasiv (plutire și poezie), la pernuțe și un stil mai muncit, în sensul că face câteva bazine până să-l apuce poezia și cântatul.

Personal, îmi place că Vlăduț nu simte că merge la bazin pentru cursuri de înot, ci pentru a se distra. Îi place să se bălăcească, îi place să sară de pe trambulină (răsplată oferită doar către sfârșitul orei) și, mai nou, îi place să se ia la întrecere cu alți copii de vârsta lui, aflați tot la stadiul de pernuțe.

La început, având în vedere că Vlăduț e destul de micuț, am asistat și eu la ședințele de înot. I-am studiat atent pe antrenori și mi-a plăcut că nu l-au forțat pe Vlăduț. I-a plăcut lui să numere cerculețele de pe coridorul bazinului, l-au lăsat să numere cerculețele de pe coridorul bazinului. I-a plăcut lui să cânte și să se lase pe spate, relaxat, l-au lăsat să se relaxeze pe spate.

Încet, încet, cu blândețe, lui Vlăduț a început să-i placă să facă mișcare în apă. Unii copii sunt timizi, altora le e frică de apă sau de antrenori. Cred că secretul pe care orice antrenor trebuie să-l știe, atunci când predă cursuri de înot pentru copii, nu este atât de complicat. Trebuie să-i lași copilului spațiul de care are nevoie.

Cursuri de înot pentru adulți

Eu sunt un amator în toate sporturile pe care le practic, în stil, evident, amatoricesc. Dar chiar și așa, îmi place când evoluez. Vreau să mă depășesc, de fiecare dată, pe mine însumi, indiferent că vorbim de înot, de alergare sau de ciclism.

În această logică, m-am bucurat să primesc sfaturi de la Daniel Nistoroiu, spre exemplu, în ceea ce privește stilul meu de înot. Țin capul prea scufundat în apă și nu ridic suficient brațele. Daniel a observat imediat acest lucru și mi-a spus pentru că, evident, eu nu aveam cum să observ asta din apă.

Ăsta-i un serviciu foarte valoros pe care-l oferă cei doi antrenori, fără să perceapă vreun tarif suplimentar pentru asta. Vă puteți îmbunătăți stilul de înot, astfel încât la viitorul concurs de triatlon să obțineți un record personal, să fiți mai buni.

Eu am început să merg la bazin o dată pe săptămână, vinerea. Încă nu înot calculat și cu un program bine stabilit, dar pentru că sunt observat de pe margine mă simt și eu ca la niște cursuri de înot și sper că până la vară îmi voi fi perfecționat măcar cu 20% eficiența în apă.

Tarife

Abonament de 200 de lei pe lună, care are două intrări pe săptămână: miercuri (16.00-17.00) și vineri (de la 18.00-19.00 pentru copii și de la 19.00 la 20.00 pentru adulți);

Abonament de 100 de lei, cu cinci intrări pe lună.

P.S. Nu uitați că săptămâna aceasta avem un concurs în urma căruia puteți câștiga o ședință gratuită de înot la bazinul Olimpia. Tot ce trebuie să faceți este să postați un comentariu în care să spuneți cum ați învățat să înotați.

Comentează aici.

Comentarii