Miscarea face bine - Telekom

Românii şi-ar dori să facă mai mult sport decât în prezent, însă 83% dintre ei n-o fac din cauza timpului limitat sau serviciului, potrivit studiului „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport”, realizat de Quantix Marketing Consulting pentru Telekom Romania. Studiul a fost realizat online, pe un eșantion reprezentativ național urban de 1040 de persoane cu vârste între 18-55 ani. Colectarea datelor a avut loc în perioada 27.04.2018 – 08.05.2018.

Peste jumătate dintre cei chestionați au afirmat că practică sport, cu diferite grade de intensitate. Curioşi să aflaţi care sunt cele mai practicate sporturi?

  1. Alergarea – 58,6%
  2. Clasele de fitness, aerobic, pilates etc – 29,7%
  3. Fotbalul – 27,1%
  4. Mersul pe bicicletă – 26,7%.

Triatlonul este sportul care avea în dreptul său uimitorul procent de  0%. Mi se pare cam ciudat, mai ales în condiţiile în care avem foarte multe evenimente de triatlon organizate în România. Chiar aşa, nimic? Mă gândesc că numai dacă iei în considerare Triathlon Challenge Mamaia, unul dintre cele mai mari evenimente sportive din România, şi tot te alegi cu un procent acolo. În fine. Nu mă pricep la statistică, dar dacă o firmă de consultanţă spune că 1.000 de persoane sunt reprezentative la nivel naţional aşa o fi.

Mai departe, ce spune studiul: 75% dintre români se antrenează cel puţin o dată pe săptămână la unul din sporturile care pot fi practicate în sală. Şi, dacă ar avea ocazia, peste 70% dintre respondenți ar participa la diverse activități în aer liber, alergat și mers pe bicicletă.

Studiul a fost comandat de Telekom România în contextul în care compania organizarea festivalului de sport și sănătate „Cea mai mare oră de sport”, în cadrul campaniei „Mișcarea face Bine”. Şi dacă tot a fost comandat, a reieşit că Telekom este compania de telecomunicații percepută ca fiind cea mai implicată în susținerea sportului în România, atât la nivel de performanță cât și de amatori (aproximativ 39% dintre asocieri în rândul companiilor care activează în domeniul telecomunicațiilor).

,Mișcarea face bine”, festival de sport și sănătate este un eveniment ce va fi organizat anul acesta în Ploiești (14 iulie), Brașov (28 iulie) și Iași (11 august), în parteneriat cu Smartatletic, GetFIT, BTL România, Crucea Roșie, Freewheel și Eboda.

Miscarea face bine 2017

Practic, vor fi activităţi sportive în aer liber, testări medicale și cursuri de prim ajutor, la care vor participa gratuit pasionații de sport și sănătate și peste 100 de instructori naționali și internaționali.

N-am găsit informaţii despre 2017, dar în 2016 peste 37.000 de persoane au luat parte la clasele de sport, ca participanţi activi sau susţinători, iar la organizarea evenimentului au contribuit aproximativ 100 de voluntari.

Caz umanitar

În cadrul ediției de anul acesta a festivalului „Cea mai mare oră de sport”, Fundația Telekom România susține financiar o cauză socială, va contribui pentru intervenţia  de transplant de care are nevoie Elena Bunea, în vârstă de 3 ani, singurul pacient din România în viață diagnosticat cu Sindromul Berdon. Elena are nevoie de 400.000 de lire sterline pentru operația de transplat de intestin pe care o poate face la Birmingham. Participanții la evenimentele sportive de la Ploiești, Iași și Brașov pot contribui la susținerea acestei cauze sociale.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE