Eduard Novak, primul campion paralimpic din istoria României, și-a reluat antrenamentele în data de 1 noiembrie .

” Mă simt foarte motivat, mă simt foarte bine în pielea mea, nu am nici un stres, până acum am demonstrat ce am putut să fac. (…)  Acum chiar în place ciclismul, îmi place să mă urc pe bicicletă. Simt că încă nu am jucat toate cărţile, cred că mai am patru aşi în buzunar şi vor fi surprinşi adversarii mei în următorii ani cât voi mai evolua. Spun asta deoarece am lucrat cu antrenorul meu doar un an şi jumătate, el crede în mine şi un antrenor are nevoie de timp ca să-şi dea seama care sunt minusurile, ce trebuie corectat şi eu cred că şi la Rio, dacă voi fi sănătos şi circumstanţele vor fi bune, atunci voi face un rezultat bun”, a spus Eduard Novak.

”Am fost puţin leneş la primul antrenament, a fost greu să încep, dar am programul făcut pe luna noiembrie şi la sfârşitul lunii voi avea un test. Antrenorul meu Cristiano Valoppi vine aici şi facem un test de forţă să vedem unde stăm după o lună, unde ne vom îndrepta, să stabilim calendarul pe anul viitor, unde ne vom îndrepta, pe ce ne concentrăm, să punem la cale strategia de luptă”.

Eduard Novak va avea  la finalul lunii ianuarie un cantonament în Spania şi pe urmă vrea să participe la Campionatul Mondial din Canada.

Eduard Novak a devenit, în luna septembrie, primul campion paralimpic din istoria României, cucerind medalia de aur în proba de 4 km urmărire pe velodrom de la Jocurile Paralimpice, Londra 2012.

Via Tușnad Cycling Team

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.