Felt Q520

Felt Q520 este noua bicicletă mountain bike pe care mă voi da în sezonul 2012. Așteptam cu înfrigurare acest moment, nu pentru că ar fi frig afară, ci pentru că nu m-am mai urcat pe bicicletă de anul trecut, de când m-am operat de hernie (inghinală).

Felt Q520

Felt Q520 este o bicicletă hardtail entry level, așa cum sunt și eu într-ale ciclismului. Are cadru din aluminiu, suspensie față și frâne pe disc, hidraulice. Cântărește 14,19 kg în varianta cu cadru de 17,5″.

Moș Ion Roată, alături de Biciclistul.ro

Încă n-am intrat în posesia ei și mărturisesc că ard de nerăbdare s-o fac. Felt Q520 costă 2.650 de lei la magazinul de biciclete Moș Ion Roată.

Dacă-mi aduc eu bine aminte, Felt Q520 a fost cea mai bine vândută bicicletă de la Moș Ion Roată în 2010 și e foarte posibil să fi fost și în 2011.

Info despre Felt Q520

Am căutat review-uri despre bicicletă, dar nu prea am găsit. Am aflat, totuși, câteva referințe pe mtbr.com, iar lumea era mulțumită că bicicleta se comportă bine, că schimbă vitezele rapid, că are amortizoare bune și că e un raport excelent între preț și calitate.

Rămâne de văzut dacă este așa. Îi voi face și eu un review și voi participa cu ea (sper) la cât mai multe concursuri anul acesta. Evident, nu voi rata Prima Evadare, concursul meu preferat de mountain bike.

Despre Felt

Nu știu de ce aveam eu senzație că sunt nemți, dar Felt este un producător de biciclete din Statele Unite, cu sediul în Irvine, California. Compania a fost fondată de Jim Felt în anii ’90, care a proiectat unele dintre primele biciclete pentru triatlon, care au adus multor atleți victorii în concursurile de Ironman.

Triatlonistul Alexandru Diaconu concureaza pe o bicicletă Felt și anul trecut a avut ocazia să-l cunoască în persoană pe Jim Felt, care i-a reglet bicicleta înainte de concursul Ironman 70.3 Las Vegas.

Alexandru Diaconu - Jim Felt
Alexandru Diaconu și Jim Felt.

Felt a pornit la drum cu șase modele de biciclete, în Statele Unite, iar în prezent vinde peste 150 de modele, în peste 30 de țari din întreaga lume.

Jim Felt

Comentarii

Articolul precedentO biciclistă pe zi – Roxana Lupu
Articolul următorVrei să lucrezi la Giant România?
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE