Florin Ionita - cinci intrebari pentru un alergator

Florin Ioniță este un alergător pentru care distanțele sunt subiective, ele se topesc în fața voinței lui și se transformă în momente succesive de stări sufletești. Vă dau un singur exemplu: Florin a terminat un monstru de concurs, de alergare în jurul lacului Balaton, din Ungaria, unde a avut de parcurs 220 km. Mai multe detalii aici.

1. Alergi indiferent de anotimp? Când este cel mai greu?

Alerg indiferent de anotimp, mai ales pe timp de noapte sau dimineața. Cel mai greu este în lunile de iarnă, când mi se pare dificil sa ies de la căldura din casă în frig, vânt, zăpădă, dar de cele mai multe ori reușesc sa trec peste vocea interioară care îmi spune “Mai e și mâine o zi”.

2. Câţi km alergi pe lună?

Media de anul acesta este de peste 400 km lunar, dar am perioade când alerg mai putin sau mai mult, după cât de obosit mă simt sau nu.

3. Ce mănânci şi ce bei înainte de o cursă?

După ce am testat mai multe variante – ouă, dulciuri, paste, pe moment consider că, înainte de o cursă, cel mai bine pentru mine este sa beau cam ½ – 1 litru de apă în care dizolv 2-3 pliculețe cu electroliți, iar ca mâncare îmi sunt suficiente 3 banane și căteva rondele de orez expandat.

4. Care este concursul tău favorit? De ce?

Nu pot spune că am un concurs favorit, încerc să mă bucur de fiecare cursă în parte, să învăț din momentele dificile, astfel încât, ulterior, să pot face față mai ușor. Prefer, de departe, concursurile montane, pentru frumusețea peisajelor și pentru provocările pe care le implică.

5. Care-i cea mai bună pereche de adidaşi pe care ai avut-o vreodată?

Cei mai buni pantofi de alergare, din ce am purtat până acum, sunt Adidas Supernova Glide 6 Boost.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.