Hernie de disc - Voi sta pe bar sase luni

Update 18 iulie 2015

Pentru că foarte multă lume caută informaţii despre acest subiect, hernie inghinală, revin cu un update. Dacă respectaţi toate indicaţiile medicului, după operaţia de hernie inghinală, totul va fi bine.

Am stat pe bară şase luni, n-am mai făcut sport deloc – a fost uşor, pentru că nu sunt sportiv de performanţă -, dar a meritat. Acum alerg, merg cu bicicleta, nu mai am nicio problemă, nicio durere. Am alergat deja 1.700 km anul acesta, şi de-abia am ajuns la jumătatea lui.

Dacă aveţi întrebări, vă invit să postaţi un comentariu.


Verdictul a fost clar: hernie inghinala operabilă imediat. Spărtura are între 7-10 cm, adică este foarte mare şi necesită plasă.
< Mă voi opera pe la sfârşitul acestei luni, iar doctorul mi-a spus că nu voi avea voie să facă niciun fel de efort timp de trei luni. Operaţia de hernie inghinala se va fi vindecat complet după şase luni.
Asta înseamnă că până în martie 2012 voi lenevi. Nu acelaşi lucru se va întâmpla însă şi cu Biciclistul.ro 🙂 În online n-avem hernie inghinală.

Una peste alta cred că e numai bun momentul pentru operaţie, mai ales că vine iarna şi s-a terminat sezonul competiţional. Singurul dezavantaj va fi faptul că nu mă voi putea antrena, dar sper să recuperez repede şi intens din primăvara, când voi putea relua exerciţiile.

Îmi propusesem de mai mult timp să mă operez de această hernie inghinala pe care o duc de 10 ani. Ţineam însă morţiş să concurez la Triathlon Challenge Mamai 2011, unde am folosit o centură specială.  Fără centură n-aş fi putut intra în concurs.

Îmi era din ce în ce mai greu la antrenamente, în mod special la alergare, unde presiunea pe abdomen se resimţea cel mai mult. Cel mai uşor era la înot, unde nu simţeam nicio o durere.

Îmi va fi dor de bicicletă! :(. Mergeam cu ea inclusiv iarna şi îmi va lipsi extrem de mult. Şi urăsc RATB-ul şi Metrorex-ul!

Eu să fiu sănătos, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră, cum spune vorba de la Radio Guerilla (Guerilla Logout).

Ce am mai aflat:

Articolul precedentTop magazine biciclete în România în 2010
Articolul următorÎmi place de Steven van Groningen
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE