Scoala de soferi

Şcoala de şoferi îmi oferă câte o surpriză la fiecare şedinţă.  Mă aflam la semafor, la o intersecţie. S-a pus verde, am plecat, smooth, fără să se zgâlţâie maşina, am schimbat delicat într-a doua şi când aproape traversasem intersecţia, văd un pieton angajat pe trecere.

Am luat imediat piciorul de pe acceleraţie, fără să pun frână, atent la ce face.  Instructorul a început să ţipe că să accelerez. Eu mă uitam la omul ăla, care nu părea să renunţe la intenţia lui de a traversa strada, şi tot nu mi-a venit să accelerez. Instructorul şi-a ieşit din pepeni şi atunci l-am ascultat, am accelerat şi am trecut pe lângă rebelul pieton.

Ce-am făcut greşit?, l-am întrebat curios. Omul se afla pe trecere de pietoni, de ce nu avea dreptul să treacă. Răspunsul m-a făcut să realizez cât de puţine ştiu despre trafic, reguli, semne şi obiceiuri de circulaţie.

Nu eram obligaţi să oprim pentru că pietonul respectiv avea roşu la semafor!

Să nu mai faci aşa ceva în viaţa ta, că tu intri la puşcărie! Tu dacă ai verde, ce este perpendicular pe tine are roşu. Dacă tu opreşti şi dă peste el ăla de lângă tine tu faci puşcărie, nu el, mi-a spus nervos instructorul auto.

Am înghiţit în sec şi mi-am însuşit lecţia amară.

Alte evenimente majore n-am avut la şedinţa de astăzi.

Instructorul mi-a spus de câteva ori că strâng prea tare volanul, m-a dojenit că nu iau cum trebuie piciorul de pe ambreiaj şi că accelerez atunci când încă ambreiajul nu este eliberat.

Azi mi-a pus muzică. Radioul a mers nonstop. Şi instructorul a vorbit nonstop. Mi-a povestit despre viaţa lui, despre câte slujbe a avut, mi-a atras atenţia ce e pe stânga, ce e pe dreapta, de parcă eu chiar aş fi văzut altceva în afară de şosea şi de câteva semne de circulaţie.

Ah, era să uit. Azi am stat la barieră.

Şi încă o chestie, am înregistrat cu Garminul traseul pe care am umblat. Am avut o viteză medie năucitoare: 14,7 km/h. Viteza maximă a fost 29,4 km/h.  Iată-l:

Şcoala de şoferi în episoade

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “Ignoră pietonul! – La şcoala de şoferi (şedinţa 5)”
  1. Ha ha ha…superb!Si mie mi-a facut la fel!
    Dar grija era in spusele lui:”ia vezi poate-i iei burta lu’ ala”,”rupe-i picioarele””ia uite,baba asta a iesit la agatat””biciclistu’,daca mergeai mai repede scapai de el””asa faci si tu,cand mergi pe bicicleta?”tu crezi ca tragi de ghidon?aici nu-i asa…”si cate si mai cate… 🙂

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.