Maratonul Olteniei - la recunoasterea traseului

La jumătatea lunii iulie am primit de la Isostar un pachet cu energizante sărate, parte a unei noi game lansate de producătorul de suplimente sportive. Le-am încercat la Maratonul Olteniei, cel mai greu concurs la care am participat în 2016, și revin cu impresiile personale.

Isostar - bautura izotonica cu rosii si busuioc

Băutura izotonică cu roșii și busuioc a fost așa și așa. Nu mi-a plăcut prea tare gustul, poate și din cauza faptului că am pus în bidon și un plic de bicarbonat pentru prevenirea crampelor, tot de la Isostar. Am apreciat însă faptul că nu mi-a dat nicio stare de greață, cum mi se întâmplă des cu băuturile dulci. Uneori am și arsuri de la izotonicele dulci, acum n-a fost cazul.

Isostar - piure de legume energizant

Am luat cu mine și o porție de piure de legume energizant. N-am reușit să iau decât o gură, mi-a venit să vomit instantaneu. Nu mi-a plăcut nici gustul, nici textura. Mi s-a părut foarte gros și greu de înghițit. Am luat cu apă să dispară senzația de greață și nu m-am mai atins de el. Îmi pare rău dacă sunt prea dur, dar aceasta a fost senzația mea. Poate că în cadrul unui ultra aș aprecia diferit acest piure.

Isostar - cracker crocant cu sunca si branza

Nici cracker-ul cu cremă de șuncă și brânză nu mi-a plăcut. Are un gust artificial, de produs care conține multe E-uri, ușor grețos. În plus, nu-l poți mânca la o cursă de mountain bike decât dacă te oprești, în mișcare n-ai nicio șansă să înghiți din el.

Isostar - tablete energizante

Tabletele energizante mi-au plăcut la nebunie. Sunt mici, încap multe în buzunar sau în borsetă, au un gust foarte plăcut, dulce-acrișor, se mestecă imediat și au un efect similar cu cel pe care ți-l oferă un gel energizant obișnuit. Am luat cel puțin cinci astfel de tablete la Maratonul Olteniei, am simțit că m-au ajutat din plin și am apreciat faptul că se pot lua și fără apă. Saliva e suficientă pentru a le dizolva. De-acum înainte le voi folosi cu preferința în pofida gelurilor energizante.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.