Alergare pe banda

Ieri am participat la ora de cycling ținută de Mihai Băloiu la World Class Mega Mall, iar după ce s-a terminat sesiunea m-am urcat pe banda de alergare unde am lucrat aproximativ 30 de minute.

Aveam picioarele deja încălzite, așa că am trecut repede la treabă. La 13km/h pe oră nu simțeam mai nimic, aveam puls 130. Am mărit la 14km/h, pulsul a crescut ușor, dar nu simțeam niciun disconfort. Am ridicat la 15km/h și am simțit că aș putea să alerg așa o veșnicie, cu puls la 150 bpm, respirație calmă.

Afară nu am nicio șansă să alerg așa de relaxat cu 15 km/h, banda de alergare m-a ajutat mi-a fost mult mai ușor să fac pașii. Pe bandă alergi constant, nu există nicio variație a terenului, nu bate vântul, ai aer condiționat, ești ca un șoricel în laborator.

Am citit că ușurința pe care ți-o oferă mișcarea benzii de alergare poate fi atenuată dacă pui un grad de înclinație de 1%.

N-aș renunța definitiv la antrenamentul pe banda de alergare, dar mă voi folosi mult mai des de gradul de înclinație, chiar mă gândeam să introduc o ședință pe săptămână în care să alerg exclusiv urcări. Ieri am băgat vreo doi kilometri cu o viteză de 10km/h cu un grad de înclinație de 6,5% și m-am simțit bine, am simțit că lucrează mușchii.

Voi cum vă antrenați pe banda de alergare?

Comentarii