Recent a sosit la adresa redacţiei Biciclistul.ro un mesaj disperat, din partea unei tinere, care a suferit o întindere musculară şi are nevoie de un sfat din partea voastră, a celor care se pricep.

“Dragi alergători,

Vin către voi pentru un sfat.

Eu una nu sunt încă un runner cu acte în regulă: la începutul anului abia  puteam să alerg mai multe de trei kilometri întregi fără să-mi pierd suflul. Am început însă planul de antrenament recomandat de către Nike pentru 5k, întins pe 12 săptămâni, cu trei alergări pe săptămână.

Toate au mers minunat până acum vreo săptămână şi jumătate când, din cauză că nu m-am încălzit cum trebuie, mi-am întins o fibră musculară.

Din păcate, durerea nu m-a lăsat, ba chiar s-a intensificat încet-încet, iar duminică m-am văzut nevoită să renunţ la jumătatea alergării.

Ştiu că în mod normal se recomandă repaos pentru întinderile musculare, însă având în vedere că în mod evident nu e vorba de întindere serioasă şi că planul de antrenament pe care îl urmez e atât de pervers construit încât dacă fac o pauză trebuie să o iau de la început, pierzând tot ce am făcut până atunci, EXISTĂ cumva şio altă soluţie?

Ce pot face să remediez întinderea, dar nici să renunţ la antrenament?

Comentarii