De mic copil mi s-a spus că atunci când merg pe bicicletă pe drumuri circulate, cel mai indicat este să merg pe contrasens. Nu am înţeles eu prea bine de ce trebuie să fiu pe dos, dar nici nu am stat să acord prea multă atenţie fenomenului.

Toate astea până ce nu am început a întâlni prin oraş mulţi biciclişti care merg “pe invers”… din varii motive. Am încercat de câteva ori să le explic unora că e mai periculos ce fac ei, dar de fiecare dată şi-au văzu de drum, de cele mai multe ori motivând că “aşa au fost învăţaţi”.

De la bunică-miu ştiu vorba aia cum că, “orice învăţ are şi-un dezvăţ”. Iar daca aveam zilele trecute o cameră video, cred că puteam oferi un set video demn de ştirile de la ora 5.

Foto thestar.blogs.com

Pe sensul meu, venea liniştit un astfel de biciclist, convins fiind că toată lumea îl va evita, iar eu îi voi face loc de asemenea. Îi făceam eu loc… dar nu am mai apucat. Din spatele meu a venit destul de tare un scuter. Destul de tare, dar regulamentar. Iar baiatul care-l conducea, nu a mai apucat (şi nici nu prea avea unde) să mai evite coliziunea cu biciclistul visător. Nu a fost plăcut ce s-a întâmplat. Biciclistul a zburat, scuterul s-a lovit de o maşină iar circulaţia a fost bulversată în zonă pentru câetva minute bune. Din fericire nici unul din cei implicaţi nu a avut de suferit (fizic) cu excepţia sperieturilor.

În schimb, biciclistul va avea de plată, pe lângă propria bicicletă şi reparaţia scuterului şi a maşinii avariate. Un preţ până la urmă corect zic eu…

Fiţi atenţi şi circulaţi regulamentar…

Comentarii

Articolul precedentUn prim articol “altfel” în presa noastră
Articolul următorRed Bull Flugtag: o mare înghesuială, care s-a lăsat şi cu o coloană ruptă